Gündem ‘14 Mayıs’ta bunları sandığa gömeceğiz’

‘14 Mayıs’ta bunları sandığa gömeceğiz’

16.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi.

‘14 Mayıs’ta bunları sandığa gömeceğiz’

KOCAELİ İHA - Erdoğan, “Bu sene Ramazan’ı özellikle depremzedelerimizle idrak etmeye itina gösteriyoruz. Ankara’da ve İstanbul’da afet mağduru kardeşlerimizle farklı vesileler ile bir araya geldik” dedi. Deprem konutlarının temellerini süratle attıklarını ifade eden Erdoğan, “Yarın da (bugün) inşallah Şanlıurfa’da olacağız. Dün itibariyle inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısı 100 bini buldu. Allah nasip ederse Şanlıurfa ile birlikte bu rakam çok daha büyüyecek. Bayramda da depremzedelerimizi yalnız bırakmayacağız. İnşası tamamlanan köy evlerinin bazılarının teslimatını yapacağız. Hatay hariç tüm illerimizde enkaz kaldırma çalışmalarını bayrama kadar bitiriyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Her yolu deniyorlar’

Türkiye’nin 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin atmosferine girdiğini hatırlatan Erdoğan, “Sandığın önümüze gelmesine bir aydan daha az zaman kaldı. Seçimler yaklaştıkça birileri yine ikbal derdine düştü. Tüm tuşlara aynı anda basmaya başladı. Terör örgütünün uzantılarıyla iş birliğinden, sapkın yapılarla her türlü yolu deniyorlar. Bizimle eser ve hizmet siyasetinde yarışmak yerine, abuk sabuk vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar. Onca yıldır yönettikleri belediyelerde yapmadıkları, önce söz verip, sonra üzerine beton döktükleri ne kadar iş varsa ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getiriyorlar” şeklinde konuştu. “Bunların tek derdi var, terör örgütleriyle el ele, omuz omuza, kardeşçe yürümek” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bunlar değil mi Diyarbakır annelerinin yavrularını dağa kaçıranlar, bunlar değil mi Diyarbakır’da 51 Kürt vatandaşımızı katledenler? O Selo denilen adam Kürt mü zannediyorsunuz. Hayır, o Zaza, Kürt değil ama onunla övünüyor. Değerli kardeşlerim, İmralı’daki çocuk katili bunların şimdi vaat ettiği değil mi? Ne diyorlar? ‘Onu da çıkaracağız, şunu da çıkaracağız, bunu da çıkaracağız,’ Benim vatansever milletim bu terörist örgütün parlamentodaki temsilcilerine ‘yürü’ der mi? Bunların önünü açar mı? Öyleyse çok çalışacağız, durmayacağız. Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta bunları sandığa gömeceğiz.”