Gündem 15 kadın kurtarıldı

15 kadın kurtarıldı

13.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yabancı kadınlara zorla fuhuş yaptıran, kuaför Zehra’nın yönettiği çete çökertildi. Operasyon, biri hamile 15 kadının kurtulmasını sağladı.

15 kadın kurtarıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu bir kadının “Beni fuhşa zorluyorlar. Senet imzalatıp, pasaportuma el koydular. Beni kurtarın” mesajı üzerine harekete geçti. Ekipler, kadın pazarlayan çeteyi Pendik’te kuaförlük yapan Zehra D.S.’nin (30) yönettiğini belirledi. Polis 15 günlük takibin ardından çete elemanlarının kimliklerini ve adreslerini tespit etti. Ekipler 9 Mayıs’ta Pendik, Kartal, Ataşehir’de 11 adrese baskın yaptı. Baskınlarda 3’ü kadın 9 kişi gözaltına alındı. Çete lideri kuaför Zehra D.S.’nin dükkanında müşteri listesi ve zorla çalıştırılan kadınların isimleri bulundu. Şüphelilerin daha önceden fuhuş, hırsızlık, tehdit gibi suçlardan polise geliş kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Kamerayla kontrol

Ekipler baskınlar sırasında zorla fuhuş yaptırılan yabancı 15 kadını kurtardı. Kurtarılan kadınların ifadelerinde 9 çete üyesinden şikayetçi oldukları belirtildi. Kurtarılan kadınlardan birinin hamile olduğu ve çete elemanları tarafından fuhşa zorlandığı öğrenildi. Şebekenin fuhuş yaptırdıkları kadınları alıkoydukları dairelerin dışına kameralar yerleştirerek giriş ve çıkışları kontrol altında tuttuğu tespit edildi. Görüntülerin internet üzerinden şebeke elemanları tarafından izlendiği öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Zehra D.S. ile 8 şüpheli fuhşa aracılık etmek ve insan ticareti yapmak suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Müşterilere mesaj atıyordu

Fuhuş çetesi lideri Zehra D.S.’nin her cuma müşterilerine dini içerikli mesajlar atarak kendisini hatırlattığı ortaya çıktı. Zehra D.S.’nin önce dini içerikli mesajları attığı, bir kaç saat sonra da kadın isteyip istemediklerini soran mesajlar yazdığı öğrenildi. Öte yandan çetenin yurt dışı bağlantıları vasıtasıyla kadınları iş bulma vaadiyle İstanbul’a getirip pasaportlarına el koydukları ve senet imzalatarak borçlandırdıkları tespit edildi. Ardından sözde borçlarını ödemek için fuhşa zorlanan kadınların, çete lideri Zehra D.S.’nin kuaför dükkanında süslendikten sonra müşterilere gönderildiği belirlendi. l ALİ AKSOYER DHA