Gündem 15 Temmuz sergileri

15 Temmuz sergileri

16.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM’de, başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişiminin 1. yıldönümü nedeniyle fotoğraf ve resim sergileri açıldı.

15 Temmuz  sergileri

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Şeref Holü’nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı ile Anadolu Ajansı özel arşivinden seçilen fotoğraflardan hazırlanan, “15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi” fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Kahraman, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde bombaladığı Meclis’te, “Demokrasi Müzesi” oluşturulacağını, ilk bombanın atıldığı yere doğru yapılacak yola da “Demokrasi Yolu” adının verileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Açılışa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Eski Meclis Başkanları Bülent Arınç ile Yıldırım Akbulut ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Meclis’te ayrıca; eski Ak Parti milletvekillerinden Zeki Ünal’ın 15 Temmuz konulu kişisel yağlıboya resim sergisi ile sanatçı Mehmet Korkmaz’ın, “15 Karede 15 Temmuz” konulu resim sergisi, TBMM yeni Halkla İlişkiler Binası’nda açıldı.

Yazarlar