Gündem 16 çocuk yetim kaldı

16 çocuk yetim kaldı

27.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehit korucular Demir’in 7, Boru’nun da 9 çocuğunun olduğu, şehit Yıldırım’ın tayininin ailesinin yaşadığı İzmir’e çıktığı, 20 gün sonra gideceği belirtildi

16 çocuk yetim kaldı

Mardin’in Midyat ilçesindeki Anıtlı Jandarma Karakolu’na önceki gece PKK’lı teröristlerin 2.5 ton bomba yüklü araçla düzenledikleri belirtilen saldırıda şehit olan karakol komutan yardımcısı Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım (31) ile geçici köy korucuları Tahsin Demir (38) ve Şehmus Boru’nun (42) cenazesi dün düzenlenen törenlerin ardından gözyaşları ve Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Mardin’deki askeri törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Askeri uçakla Tokat’a getirilen Yıldırım’ın 2 yıldır Midyat’ta görev yaptığı öğrenildi. Kısa süre önce ailesinin yaşadığı İzmir’e tayinin çıktığı ve gitmek için hazırlık yaptığı öğrenilen şehit Yıldırım’ın cenazesi konvoy eşliğinde Erbaa’ya götürüldü.

Cenaze namazında şehidin anne-babası Sündüs ve Mehmet Yıldırım çifti ile ağabeyi Sinan Yıldırım, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Sağanak yağmur altında yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı cenaze namazı sonrası şehit Yıldırım’ın cenazesi Gümüşalan Köyü’nde koprağa verildi.

Şehit geçici köy korucuları Tahsin Demir ve Şehmus Boru’nun Türk bayrağına sarılı naaşları da ambulansla Anıtlı Jandarma Karakolu yakınlarında bulunan Ortanca Mahallesi’ndeki mezarlığa getirildi. Bu sırada şehit Boru’nun eşi Vesile Boru ve çocukları ile şehit Demir’in eşi Ayşe Demir ve çocukları tabuta sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı. Kılınan namazının ardından Boru ve Demir yan yana toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Kardeşten öteydiler’

Şehit Demir’in iki kardeşinin de kendisi gibi koruculuk yaptığı, Şehmus Boru’nun da kardeşinin korucubaşı olduğu öğrenildi. Demir’in 7, Boru’nun da 9 çocuk sahibi olduğu belirtildi. Korucu İzzettin Aslan korucuların karakolu koruduğunu ifade ederek, “Kardeşten öteydiler. Canı gönülden karakolu koruyorlardı” dedi.

2.5 TON BOMBA KULLANMIŞLAR

Anıtlı Jandarma Karakolu’na önceki gece PKK’lı teröristlerin 2.5 ton bomba yüklü araçla düzenlediği saldırının erken fark edilmesi sonucu faciadan dönüldü. Saat 19.30 sıralarında da karakola yaklaşan aracı uzaktan ilk fark eden geçici köy korucuları oldu. Araç yavaşlamayıp karakola doğru yönelince korucular, kendilerini siper ederek gelen araca ateş açtı. Açılan ateş sonucu iki terörist öldükten sonra araç bariyerlere çarparak infilak etti. Güvenlik güçleri ve korucuların gayreti sonucu araç nizamiyeden içeri giremedi.