Gündem -16 derece soğukta elektriksiz kaldılar!

-16 derece soğukta elektriksiz kaldılar!

30.12.2013 - 19:50 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'ın birçok bölgesine gece saatlerinden beri elektrik verilemiyor. Elektrik arıza hattını arayan vatandaşlar yetkililere ulaşamayınca çareyi polisi aramakta buldu.

-16 derece soğukta elektriksiz kaldılar

Gece saatlerinde -16 dereceyi gören Diyarbakır'ın birçok bölgesinde elektrik sorunları yaşanıyor. Gece saat 3'ten beri bazı bölgelerde elektrik kesilirken vatandaşlar arızanın nedenini hâlâ öğrenebilmiş değil.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi Diyarbakır muhabiri Aziz Fidancı'nın aktardığı bilgilere göre 186 Elektrik Arıza hattını arandığında yetkililer ya yeterli bir cevap vermiyor ya da hiç telefona bakmıyor. Gece soğuğunda ne zaman geleceğini bilmeden elektrik bekleyen vatandaşlar, son çare olarak 155 Polis İmdat hattını aradılar.

Öte yandan imkanı olan vatandaşlar jeneratörle elektrik ihtiyacını karşılarken bir esnaf "Günlük 15-20 TL'lik çay satıyoruz, jeneratörün günlük harcadığı yakıt 100 TL'yi geçiyor.' diyerek isyan etti.

Diyarbakır'ın birçok bölgesinde elektrik kesintisi devam ederken, ısınma sorununu elektrikli sobayla çözmeye çalışan vatandaşların çaresiz bekleyişi sürüyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ İÇİN DTSO’DAN UYARI AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Sayar’dan DEDAŞ yetkililerine: İşinizi yapın,Diyarbakır’ı karanlıkta bırakmayın!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, kışın başlamasıyla birlikte artan elektrik kesintilerine dikkat çekerek, gerek DEDAŞ ve gerekse de TEDAŞ yetkililerinin bu soruna bir an evvel çözüm bulmaları gerektiğini dile getirdi.
Elektrik kesintilerinin neredeyse planlanmış gibi sistematik bir hal aldığını söyleyen Sayar, ‘Bu konuda yetkilileri üzerlerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu kesintilerin vatandaşı bu zorlu kış günlerinde ne derece mağdur ettiğini söylemeye gerek bile duymuyorum. Bunun yanı sıra, kenti uğrattığı ekonomik kayıp çok ciddi seviyelerdedir. Zaman zaman yetkililer kaçak elektrik kullanımına dikkat çekerek, kesintilerin sebebi olarak göstermektedirler. Kaçak elektriği engellemenin yolu elektriği kesmek olmamalıdır’ şeklinde konuştu.

Elektrik kesintilerinden dolayı bir çok esnafın iş yapamaz duruma geldiğini belirten Sayar, ‘İş yapamaz duruma gelen esnaf, ödemelerini yapamıyor, çalışanlarının maaşını ödeyemiyor. Psikolojik travma yaşıyor. Elektrik kesintileri, toplumsal sorunlara sebebiyet verecek duruma gelmiştir’ dedi.

Sayar, daha önce de yetkilileri uyarmalarına rağmen bu konuda çare üretilmemiş olmasını eleştirerek sözlerini şöyle tamamladı: ‘Bu çağda, Diyarbakır gibi bir büyük şehirde sistematik bir şekilde elektrik kesintisi yaşıyor olmamızın tek sebebi yetkililerin bu konudaki aymazlığıdır. Uyarılarımıza rağmen maalesef durum gittikçe düzeleceğine, daha da vahim bir hal almıştır.Artık bıçağın kemiğe dayandığı; kesintilerin toplumu cezalandırırcasına bir işkence halini aldığı bugünlerde, bir kez daha yetkilileri göreve çağırıyoruz: İşinizi yapın, Diyarbakır’ı karanlıkta bırakmayın!’