Gündem 19 Mayıs’a 'Matrak' kutlama

19 Mayıs’a 'Matrak' kutlama

19.05.2012 - 17:32 | Son Güncellenme:

.

19 Mayıs’a Matrak kutlama




Güngören'de düzenlenen etkinlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Osmanlı’nın geleneksel sporu olan 'Matrak' ile kutlandı. Gençlerin yeteneklerini sergilediği spor, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Haberin Devamı

İlk defa stadyumlar dışında kutlanmaya başlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Güngören’de İzzet Ünver Lisesi’nde kutlandı. Kutlama programına; Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, Güngören Belediye Başkanı Yücel Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya, İlçe Müftüsü Osman Aydın, Gençlik ve Spor Müdiresi Nilüfer Yılmaz, daire amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Programda, Osmanlı’nın geleneksel sporu olan 'Matrak' oyunu, katılımcıların beğenisini kazandı. Nezaket kaidelerinin yüksek seviyede önemsendiği Matrak, Güngören İzzet Ünver Lisesi öğrencileri tarafından sergilendi. Öte yandan Ufuk Ağaoğlu’nun Big Baks gösterisine ise öğrenciler ritm tutarak destek verdi. Resmi geçit törenlerinin ve protokol konuşmalarının yer almadığı kutlama, halk oyunu gösterileri, şiir okumaları ve konserlerle devam etti.