Gündem 2 aylık İlayda’nın şüpheli ölümü

2 aylık İlayda’nın şüpheli ölümü

09.10.2010 - 15:54 | Son Güncellenme:

.

2 aylık İlayda’nın şüpheli ölümü

BURSA’da annesinin emzirdikten sonra yatağına yatırdığı 2 aylık İlayda Nehir hayatını kaybetti. Nüfusa kaydı yapılmayan küçük kızın ölüm nedeni yapılacak olan otopsi sonucu belirlenecek.

Merkez Osmangazi ilçesi Çekirge Mahallesi Küplüce Sokak’ta oturan ve bir gece kulübünde garson olarak çalışan 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Zeliha Bozkurt dün nüfusa kaydını yaptırmadığı sevgilisinden dünyaya gelen 2 aylık olan kızı İlayda Nehir’i emzirdikten sonra uyuması için yatağına yatırdı. Saat 20.00 sıralarında tekrar bebeğini emzirmek için yatağından almak isteyen anne, tepki vermeyen kızını yakında bulunan özel bir hastaneye götürdü. Doktorlar yaptıkları incelemede küçük kızın hayatını kaybettiğini belirledi.

Ölüm olayını şüpheli bulan Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken küçük kızın ölüm nedeni ise yapılan otopsinin sonucunda belirlenecek. Polis tarafından yapılan araştırmada Zeliha Bozkurt’un eşi Orhan Bozkurt’un bir süre önce cinsel istismar iddiasıyla tutuklandığı, 2 aylık İlayda’nın ise Zeliha Bozkurt’un birlikte yaşadığı sevgilisi T.K.’dan olduğu belirlendi. Savcılık tarafından ifadesi alınan kadın, serbest bırakılırken, küçük İlayda Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.