Gündem 200 gram süt bebeğinize yeter

200 gram süt bebeğinize yeter

30.04.2018 - 20:04 | Son Güncellenme:

Anne sütünün faydaları saymakla bitmez. Özellikle ilk altı ayda anne sütü ile beslenen çocuklar ileriki yaşlarda daha dirençli, daha güçlü, hastalıklara ve mikroplara karşı daha savunmalı olur.

200 gram süt bebeğinize yeter

Dış etkenlerle savaşan bağışıklık sisteminin gelişmesinin en büyük yardımcısı anne sütüdür. Anne sütünün inek, eşek veya koyun sütüne nazaran çok daha besleyici olduğu yapılan araştırmalar doğrultusunda kanıtlanmıştır.

Haberin Devamı

İlk doğum anı önemli

Bebek, dünyaya geldiği ilk andan itibaren kendine yabancı bir dünyaya hemen ayak uydurmaya çalışır. Bebek için çok farklı ve zor olan bu dünyada en büyük yardımcısı anne sütüdür. Anne sütünün ilk hâli daha çok kahverengi ve sarı rengine yakındır. Bu hali, içerdiği besin miktarının çok daha fazla olduğunu gösterir. Eski dönemlerde bu sütün neden böyle olduğu bilinmediği için kadınlar, çocuklarına bu sütü vermezlermiş, oysa ki vücut o kadar mükemmel şekilde çalışan bir mekanizmadır ki vücutta kendiliğinden olan her şeyin mutlaka bir sebebi vardır.

Bebek doğar doğmaz anne sütü ile beslenmelidir. Bu sayede bağışıklık sistemi güçlenmeye başlar. Ayrıca anne sütü, anne ile çocuk arasındaki bağlar da güçlenir. İlk doğduğunda bebeği sürekli emzirmek gereklidir.

Haberin Devamı

Her çocuk farklıdır

Kimi çocuklar sürekli, iki saatte bir, kimi çocuklar da üç, dört saatte bir emmek isteyebilir. Daha sık veya seyrek emmek istemesi çocuğunuza özeldir. Onu zorlamayınız. Hatta kimi çocuklar on beş, yirmi dakika emebilirken, kimi çocuklar da bir saate yakın süre emebilir. Çünkü bu emme işlemi çocukların sadece acıktığında tekrarladığı bir eylem değil, sakinleşmek, ruhsal doyuma da ulaşmak, anne ile olan sevgi bağlarını kuvvetlendirmek içindir.

Haftada 200 gram süt yeterlidir, korkmayın

Anneler, lohusa döneminde daha hassas olmaya başlarlar. Sezaryen doğum ya da erken doğum dolayısıyla sütleri geç gelen anneler bunalıma girerler. “Ben çocuğuma yetemeyeceğim, çocuğum aç kalacak, çocuğum doymuyor.” gibi düşüncelere dalacaklardır. Söylediğimiz gibi her bebeğin süt emme ihtiyacı farklıdır. Unutmayın ki eğer bebeğiniz düzenli olan dışkılıyorsa bu onun doyuyor olduğunu gösteren bir ipucudur.