Gündem 2017 LYS ek yerleştirme başvuruları devam ediyor! Üniversite boş kontenjanları

2017 LYS ek yerleştirme başvuruları devam ediyor! Üniversite boş kontenjanları

25.08.2017 - 15:25 | Son Güncellenme:

2017 LYS ek yerleştirme başvuruları başladı. ÖSYM tarafından yayınlanan ek yerleştirme kılavuzuna göre adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM'nin yaptığı duyuruya göre 2017 LYS'de ilk tercihini yapıp herhangi bir tercihine yerleşemeyen adaylar tercih yapabilecek.

2017 LYS ek yerleştirme başvuruları devam ediyor Üniversite boş kontenjanları

2017 Ek yerleştirme başvuruları bugün başlıyor. ÖSYM üniversite ek yerleştirme kılavuzunu yayımladı. Adaylar üniversitelerde kalan boş kontenjanlara göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Ek yerleştirme işlem ücreti 15 TL olup başvurular için son gün 5 Eylül Salı günü.

Haberin Devamı

2017 ÖSYM EK YERLEŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Üniversitelerde boş kontenjanlar için ek yerleştirme tercihleri başladı. Tercihler, bugünden itibaren 5 Eylül'e kadar ÖSYM'nin internet adresinden yapılacak

Üniversitelerde boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme tercihleri, bugünden itibaren 5 Eylül'e kadar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet adresinden yapılacak.

2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, 2017-2018 akademik yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak.

2017 ÖSYM EK YERLEŞTİRME BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2017-ÖSYS'ye başvuru yapmış olmak zorunluluğu bulunuyor. Ek yerleştirme tercihleri, bugünden itibaren 5 Eylül'e kadar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacak. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24'ü geçmemek üzere, istedikleri sayıda tercih yapabilecekler.

Haberin Devamı

2017 ÖSYM EK YERLEŞTİRME BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

15 lira olacak ek yerleştirme ücreti, 6 Eylül 2017 saat 23.59'a kadar yatırılabilecek.

Bu arada ÖSYM'nin sitesinden 2017-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu'na ulaşılabilecek.

ÖSYM EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Yazarlar