Gündem 2018 Askerlik şubesi çalışma saatleri! Askerlik şubeleri kaçta açılıyor?

2018 Askerlik şubesi çalışma saatleri! Askerlik şubeleri kaçta açılıyor?

13.09.2018 - 11:04 | Son Güncellenme:

Askerlik şubeleri çalışma saatleri vatandaşlar tarafından merak edilen konuların arasında yer alıyor. Askerlik şubeleri çalışma saatleri askerlik ile ilgili işlemleri olan vatandaşların en çok uğradığı yerler arasında yer alıyor. Askerlik şubeleri sabah 08:30'da açılıyor 17:00'da kapanıyor.

2018 Askerlik şubesi çalışma saatleri Askerlik şubeleri kaçta açılıyor

Askerlik şubeleri çalışma saatleri, askerlik ile ilgili işlemleri olan vatandaşlar tarafından büyük önem arz ediyor. Zaman zaman çıkarılan bedelli askerlik işlemlerinin yanı sıra yıl içinde dört farklı dönemde gerçekleştirilen askeralma işlemleri için vatandaşları askerlik şubelerinin vermiş olduğu hizmetlerden yararlanıyor. Günlük hayatta çok fazla önemsenmese de bu tarz kurumların çalışma saatleri herhangi bir işlemin halledilmesi gerektiği anlarda vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Bu içeriğimizde askerlik şubesi çalışma saatlerinin yanı sıra hafta sonu mesai saatleri ve öğle arasına ayrılma sürelerini de sizler için derledik.

Haberin Devamı

ASKERLİK ŞUBESİ ÇALIŞMA SAATLERİ

Askerlik şubeleri sabah 08:30'da mesaiye başlıyor. Bu saatin ardından 12:00 13:00 arasında öğle arasına giren askerlik şubeleri bazı il ve ilçelerde çalışma saati olarak da farklılıklar gösterebiliyor. Askerlik şubeleri genellikle 17:00'dan sonra hizmet vermiyor. Bazı il ve ilçelerde bu saatler 17:30 olarak da değişkenlik gösterebiliyor.

İLK OLARAK OSMANLI'DA ORTAYA ÇIKTI!

Osmanlı’da Tanzimat sonrası zorunlu askerliğin benimsenmesi ile birlikte asker alma kanunları çıkarılmış, askerlik işlemlerinin ilk basamağı olarak askerlik şubeleri açılmaya başlanmıştır
.
Osmanlı’da taşra teşkilatı, askerlik yükümlülüğü açısından da değerlendirilerek Vilayet Nizamnameleri ve kanunları çıkarılmıştır. Osmanlı Devleti’nde asker almayı düzenleyen; 1846, 1870, 1886 ve 1914 tarihlerinde olmak üzere, dört kanun yürürlüğe girmiştir. Bunların birincisi olan 1846 tarihli Kura Kanunu’nun 7. maddesinde düzenlenen ve devamındaki kanunlarda yer verilen “kazaların yer ve durumu göz önünde tutularak her kazada bir askerlik şubesi kurulması” hükmü gereği askerlik şubeleri çalışmalarına başlamıştır. İhtiyaca göre memleket, ordular bölgelerine ordu bölgeleri ise kolordu bölgelerine ayrılmıştır. Ordu bölgesinde bir asker alma komisyonu kurulmuş, her kolordu bölgesi bir asker alma dairesi / bölgesi kabul edilmiştir

Yazarlar