Gündem 2019 Yılbaşı Google tarafından doodle oldu! Google Yılbaşını unutmadı

2019 Yılbaşı Google tarafından doodle oldu! Google Yılbaşını unutmadı

31.12.2018 - 15:39 | Son Güncellenme:

2019 Yılbaşı dünyaca ünlü arama motoru Google tarafından unutulmadı. Google, ana sayfasını Yılbaşına özel hazırladığı doodle süsledi. Dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından sevinç ve çoşku ile kutlanacak olan 2019 Yılbaşı'nda yeni umutlar yeni heyecanlar yaşanacak.

2019 Yılbaşı Google tarafından doodle oldu Google Yılbaşını unutmadı

Dünyaca ünlü arama motoru Google, 2019 yılbaşını unutmadı. Yeni yıl için hazırladığı özel doodle ile ekranlarını süsleyen Google, Yılbaşı arifesi olarak kabul edilen 31 Aralık gece yarısından itibaren Yılbaşı çoşkusunu kullanıcılarına hissettirmeye başladı. Milyonları yakından ilgilendiren 2019 Yılbaşı gecesine yeni umutlar, yeni hayaller, yeni yıldan beklentilerle adım adım girilecek.

Haberin Devamı

2019 Yılbaşı Google tarafından doodle oldu Google Yılbaşını unutmadı

TAKVİMLERE GÖRE YILBAŞI GÜNLERİ

Gregoryen takvimine göre yılbaşı, 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan gecedir.

Hicri takvime göre yılbaşı Muharrem ayının 1’inci günüdür.

İbrani takvimine göre kutlanan yılbaşına Roş Aşana denir. Yahudilere göre bu gün, evrenin yaratılışını temsil eder. Bu takvim bir Ay takvimi olduğu için Gregoryen takvime göre Roş Aşana her yıl değişik bir tarihte kutlanır.

Çin takvimine göre yılbaşı her yıl ilk kameri ayının Yeni Ay gününde kutlanır. Tam tarihi, Miladi takvime göre 21 Ocak ile 21 Şubat arasına düşer. Çin'de yılın en önemli bayramı olarak kabul edilir.

İran takvimine göre yılbaşı, baharın gelişi olan Nevruz’la kutlanır. Miladi takvime göre 20 veya 21 Mart’tır.

Yazarlar