Gündem Kış Gün Dönümü Haberleri: 21 Aralık en uzun gece başlıyor! Nar, buğday, beyaz kağıt

Kış Gün Dönümü Haberleri: 21 Aralık en uzun gece başlıyor! Nar, buğday, beyaz kağıt

21.12.2022 - 16:45 | Son Güncellenme:

Bugün en kısa günü, en uzun geceyi yaşayacağız. 21 Aralık yani bu gece 2022 yılının en uzun gecesi. Peki, 21 Aralık diğer ismiyle kış gündönümü nedir? Tüm gece deliksiz ve fazla uykunun hayalini kuranlar olduğu gibi hangi burcu nasıl etkileyeceğini merak edenler de var. İşte 21 Aralık gecesinin korkuları geride bırakıp, bolluk bereket kapılarını açtığı, genç kızların gelin günü olarak niyetlendiği astrolojik etkiler…

Kış Gün Dönümü Haberleri: 21 Aralık en uzun gece başlıyor Nar, buğday, beyaz kağıt

Melek AYDIN/milliyet.com.tr - Bugün 21 Aralık, en uzun geceyi yaşayacağız. Birçok kadim bilgeliğin kış dönümü olarak kabul ettiği bugünde bereket kapılarının açılacağına inanılır. Mitolojide Ulu Ana Tanrıça, Gökyüzü(Cennet) Kraliçesi’nin Işığın Oğlu’nu doğurduğu gün olarak bilinir. Güneş’in yükselişini ve büyüyen gücünü sembolize eden 21 Aralık, “Janua” Latince dilinde kapı kelimesinin karşılığıdır. Kapıların bekçisi ve zamanın efendisi, Janus da adını buradan almaktadır. Elinde iki anahtar taşıdığı mitolojide ifade edilen Janus, gündönümlerinde bu kapıları açar. Kış dönümünü altın anahtarla açarken, yaz kapısı gümüş anahtar ile açar. Kış dönümünün bereket getirdiğine olan inanç bu yüzdendir. Peki, bu gecenin gizemi ne? Astrolojik olarak hangi burcu ne bekliyor? Neler yapılmalı? Tüm merak edilenleri Astrolog Duygu Sevinç Sevin açıkladı:

Haberin Devamı

"Ay kadim bilgelikler için çok önemli bir belirleyiciydi. Tarımla ilgili işlerini ay takvimine göre yaparlardı. 2022’yi geride bırakmaya başladığımız bu 21 Aralıkta Ay yay burcunda. Bu bize bugün cesareti verir, yeni başlangıçlara odaklanmayı ve korkularımızı geride bırakacağımızı gösterir.

Beyaz bir kâğıda hayat kalitenizi önemli ölçüde etkileyen 3 korkunuzu yazın ve altına bilinçaltında istemli ya da istemsiz oluşturduğum tüm kötü kodlamalarımdan vazgeçmeye niyet ediyorum yazın ve bu kâğıdı bugünün elementi olan ateşten faydalanmak adına yakın.

GELİN GÜNÜ

Bugün ayrıca eski çağlarda gelin günü olarak da bilinir. Evlenmek isteyen genç kızlar beyaz kağıda niyetini çizebilir yazabilir ve yakabilirler"

Haberin Devamı

BEREKET VE BOLLUK İÇİN BUNLARI YAPIN

Astrolog Duygu Sevinç Sevin, “Bugün uykusuzluk ve baş ağrısı yaşayabilirsiniz. Ayrıca gün içersinde ev temizlemek, evi yeni evli evi gibi düzenlemek, buğday pişirmek, buğday ekmek, nar kırmak ve “sonsuz bolluk ve ferahlık daima benimle” diyerek nar yemek de bolluk ve bereketi beraberinde getirir. Bugün özellikle kendi değerinizi yükseltmek adına kendinizi şımartabilirsin. Öğrenmeye ve bilgi paylaşımına açık olan bu günde sosyal çevremiz için sorumluluklarımızın arttığını ikili ilişkilerde daha neşeli ve girişken olduğumuzu fark edebiliriz”

21 ARALIK 'TA BURÇLAR

Koç: Yurt dışı bağlantılı işleriyle ilgili yeni ve hızlı başlangıçlar yaparken seyahat planları yapabilirler. Eğitim hukuk sektöründe olanlar için yeni başlangıçlar yapabilecekleri bir gün. İletişimde ve aşkta neşeli, huzurlu ve özgüvende olacakları bir gün.

Boğa: İkili ilişkilerde sakin kalmaları gereken bir gün. Nafaka tazminat miras konularında gelişmeler yaşayabilirler. Ani kazalara karşı dikkatli olmaları gerekir. Küçük operasyonlara karar verebilirler.

İkizler: Gayrimenkul ev tadilatı gibi konularda haberler alabilirler ve hızlı karar vermeleri gerekebilir. Evlilik gündemlerinde olabilir ikizlerin. Ciddi ilişkisi olanlar evlilikle ilgili konuları gündeme getirirken bazı ikizler yeni ortaklıklar kurabilir. Evli ikizler için sağlık konularına özen göstermeleri gereken bir gün olabilir.

Yengeç: Ani ve beklenmedik gelen sorumluluklar yengeçlere çok iyi gelebilir bugün. Tüm özveri ve gayretleriyle çalıştıkları bugün yengeçlere daha hızlı olmaları gerektiği ve zaman yönetimini daha iyi yapmaları gerektiği konusunda farkındalık kazandıracaktır.

Aslan: Aşk hayatınızla ilgili sürpriz evlilik kararları, bekarlar için sürpriz gelişebilecek ilişkiler olabilir. Çocuk sahibi olan aslanlar çocuklarıyla ilgili yeni eğitim kararı verebilir, hobilerini işe dönüştürebilir.

Haberin Devamı

Başak: Aile ile işbirliği yapabilecekleri ailelerine onaylatmak istedikleri projelerin onaylanabileceği bir gün. Evde vakit geçirmek isteyecekleri ve kariyer hayatlarında erteledikleri konuların gündeme geleceği bir gün.

Terazi: İletişim krizlerini doğru yönetmek için içe kapanabilecekleri kendilerini çekmek isteyecekleri bir gün olabilir. Kısa seyahate çıkacak teraziler olabilir. İletişim medya sektöründe olan teraziler için verimli bir gün. İş için reklam vermek açısından teraziler özelinde yine uygun bir gün.

Akrep: Finansal kaynaklarınızla ilgili yeni yatırım kararı alabilir ortaklı işlere yöneltebilirsiniz. Kendi kazancınızla ilgili yeni gelişmeler yaşayabilir zam ve ya terfi ile ilgili konuşmalar yapabilirsiniz. İlişkilerde kendinizi ön planda tutma devri bugünden itibaren başlıyor.

Yay: Günün lider burcu sizsiniz. Söylemlerinizle çevrenizdekilere yön verebilir işlerinizde söz sahibi olabilirsiniz. İmaj yenilemek için çok uygun bir gün. Ben olmak yerine biz olacağınız ortak paydalarda buluşacağınız bir gün. Size çok iyi gelecek.

Haberin Devamı

Oğlak: Şifa bulacağınız kendinizi daha iyi ve huzurlu hissedeceğiniz kadınlardan yana destek alarak yeni girişimlerde bulunabileceğiniz bir gün. Şans sizden yana bugün.

Kova: Sosyal kelebek olacağınız ve sosyal çevrenizle birlikte yeni projelere başlayabileceğiniz özellikle dijital sektörlerde olan kovalar için yeni fikirlerin tartışmaya ve projelendirmeye açık olduğu bir gün.

Balık: Kariyer hayatınızla ilgili olarak aksiyon alacağınız belki hobilerinizi işe dönüştüreceğiniz ilişkilerinizde sürpriz gelişmeler yaşayabileceğiniz bir gün. Ailenize daha çok vakit ayırmalısınız.