Gündem 21 ülke bisikletçileri Ankara’da buluştu

21 ülke bisikletçileri Ankara’da buluştu

23.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkentte bir ilk gerçekleştirildi. Türkiye’nin yanısıra 20 ülkeden bin 200 bisikletçi Başkent Granfondo Bisiklet Yarışı’nda pedal bastı.

21 ülke bisikletçileri Ankara’da buluştu

BEYZA COŞKUN/ ANKARA- Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası ve Türkiye Bisiklet Federasyonu gibi kurumsal destekçiliğini üstlendiği Başkent Granfondo Bisiklet Yarışı, ilk kez Ankara’da yapıldı.

Haberin Devamı

Anıttepe’de start alan yarış Mogan Gölü’nde son buldu. Sporcuların rahat pedal çevirebilmesi için belirlenen parkurda, yollar araç trafiğine kapatıldı. Uzun ve kısa olarak ikiye ayrılan parkura binlerce kişi katıldı. Uzun parkur 93 kilometre, kısa parkur 43 kilometre olarak kayda geçti. Organizasyon komitesi görevlisi Kemal Pala Milliyet’e yaptığı değerlendirmelerde şu ifadeleri kullandı:

2 parkurda yarıştılar

“2015 yılından beri İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya gibi birçok şehirde yarış yapıldı. Bu Ankara’daki ilk yarışımız. Her şeyden önce, Başkent’te böyle bir yarışı yapmış olmak çok önemliydi. Granfondolar, dünya kentlerinin önemli yerlerinde yapılan, çok uluslu bir iş. Bunu da ülkemizin başkentinde yapıp, çok sayıda ülkeden çok sayıda insanı Ankara’ya getirmiş olmak, hem eğlenceli bir o kadarda zordu.”

Haberin Devamı

Toplamda bin 200 katılımcı olduğunu söyleyen Pala, 20 ülkeden de yabancı sporcu geldiğini belirtti. Pala, “Katılımcılar, yüzde 70 kısa, yüzde 30 uzun parkur için yarıştı. Kısa parkur görece olarak daha kolay olduğu için, gündelik hayatında zaman zaman bisiklete binen insanların katıldığı ve bitirdiği bir parkur oldu. 14 yaşından başlayıp, 78 yaşına kadar yarışan sporcumuz vardı. Granfondo bisiklet yarışlarının çok özel kılınmasının sebebi; bu kadar geniş kitlelere yayılması. Kadın, erkek, engelli bütün sporcuların bir arada start alabilmesi. Genel klasman için, sporcular birlikte yarışırken kendi yaş gruplarındaki arkadaşlarıyla da yarışmış oluyor aynı zamanda. Dolayısıyla 14 yaşındaki bir sporcu da burada kürsüye çıktı. 78 yaşındaki bir sporcu da” dedi.

Toplamda 100’e yakın ödül verildiğinin altını çizen Pala, “Totale baktığımızda 300 bin lira değerinde bir ödül dağıtılmış oldu yarışmacılara” diye konuştu. 900 kişiye finish madalyası verildiğini söyleyen Pala, şunları söyledi. “Belli sürelerimiz vardır, o zaman dilimi içerisinde yarışı bitiren herkes organizasyon hatırası olarak bir tişört ve finish madalyası alır. Granfondolar da genelde üçlü tip insan yarışır; birisi kürsüsü için mücadele eder. Diğeri, bitirip boynuna o madalyayı takan, ‘Ben bu mesafeleri sürüyorum bisiklete binmek, beni buraya hazırlıyor’ anlayışı ile gelen sporcudur. Bir diğeri ise; karnaval tarafıdır. Biz karnaval tarafın daha değerli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü herkesin bir gün bisiklete binmesi gerektiğine inanıyoruz.” 

Haberin Devamı

21 ülke bisikletçileri Ankara’da buluştu

KAZANANLAR

Uzun Parkur Kadınlar

1 - Sevcan Alper

2- Nihal Özdemir Köse

3- Gülçin Yaman

Uzun Parkur Erkekler

1 - Gökhan Uzuntaş

2- Bedirhan Çağatay Şimşek

3- Şevket Özer

Kısa Parkur kadınlar

1- Züleyha Dikbaş

2- Aylin Yüce

3- Kübra Nur Pınarak

Kısa Parkur Erkekler

1- Emre Kaplan

2- Kerem Pekmez

3- Deniz Örnek