Gündem 23 gündür hapisteler

23 gündür hapisteler

12.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Azerbaycan’ın sembol yapıları arasında yer alan Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nde çıkan yangının faturası 3 Türk işçiye çıktı

23 gündür hapisteler

İki kaynakçı ile bir inşaat mühendisi yangına sebep oldukları gerekçesiyle 23 gündür cezaevinde. Bir kişinin bile yaralanmadığı yangın nedeniyle tutuklanan işçilerin tutukluluğa itirazları da kabul edilmedi. İşçilerin yakınları tepkili.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün sembolleri arasında kabul edilen Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz 20 Temmuz günü çıkan yangının faturası ağır oldu. Müze bölümünün tavan kısmında yapılan kaynak nedeniyle başlayan yangın binanın dış cephesinde ciddi hasara neden oldu.
Ünlü mimar Zaha Hadid’in projesini çizdiği ve Aliyev yönetiminin büyük önem verdiği merkezdeki yangınla ilgili Azerbaycan makamları da soruşturma başlattı. Tavan kısmında kaynak yapan Ömer Şerif Karahan ile onun sorumlusu Vedat Şimşek adlı işçi ve kısım sorumlusu inşaat mühendisi Ümit Ruşen Kaya yangından birkaç saat sonra gözaltına alındılar. Sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan 3 Türk işçi hakkında tutuklama kararı çıktı. Cezaevine konulan 3 işçinin aileleri de durumu günler sonra öğrenebildi.

“Görüşemiyoruz”
Cezaevinde tutulan inşaat mühendisi Ümit Ruşen Kaya’nın nişanlısı Gülçin Hanife Çelik, nişanlısıyla görüşmek için Azerbaycan’a gittiğini ancak görüştürülmediğini söyledi.