Gündem 238 personelle göreve devam

238 personelle göreve devam

02.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK’nın yapısını değiştiren kanunun yürürlüğe girmesiyle görevleri sona eren 270 idari personelden 238’ini yeniden görevlendirirken, 31 kişi Adalet Bakanlığı ve Ankara’daki adliyelerde, 1 kişi ise kendi isteğiyle İzmir’de görevlendirildi.

238 personelle göreve devam

Bozdağ, yeni HSYK Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle görevleri sona eren Genel Sekreter yardımcılıklarına Musa Kanıcı, Müjgan Karyağdı, İbrahim Pektaş, Serdar Mutta ve Erdal Demir’i, Teftiş Kurulu Başkan yardımcılıklarına ise Şaban Kazdal, Kemal Açıkgöz ve Abdülkadir Güngören’i getirmişti. Görevi sona eren 270 idari personelden 238’i yeniden HSYK’da görevlendirilirken, 31 kişi Adalet Bakanlığı ve Ankara’daki adliyelerde, 1 kişi ise kendi isteğiyle İzmir’de görevlendirildi. Hâkim sınıfından olan tetkik hâkimleri ve müfettişlerle ilgili olarak yeniden görevlendirmeyi ise HSYK Genel Kurulu yarın değerlendirecek.
Bozdağ, CHP’nin Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısıyla ilgili yasanın Anayasa Mahkemesi’nce yok hükmünde sayılması talebine ilişkin, “CHP’liler yeni bir 367 arayışı içindeler. Ama 367 kararının yanlışlığını hukuku bilen herkes ifade ediyor” dedi.
CHP’li Süheyl Batum, HSYK’nın yapısını değiştiren kanunun iptali istemiyle açtıkları davada, iptalini istedikleri bütün maddeler için gerekçe yazdıklarını, ancak Türkiye Adalet Akademisi ve HSYK Genel Kurulu’na ‘yönetmelik çıkarma’ görevi verilmesine ilişkin maddenin iptali istemine gerekçe yazmaya gerek görülmediğini ifade etti.

Yazarlar