Gündem 24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

20.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde PKK’lıların düzenlediği saldırıda şehit olan 24 askerin evlerinden ağıtlar yükseldi. Yaralanan 19 askerin yakınlarının yürekleri sıkıştı. Evladı, eşi, nişanlısı, yakını askerde olan binlerce insan ise gelecek kötü bir haberin endişesini yaşadı

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

‘Operasyona çıkıyoruz’
ER YUNUS YILMAZ:

Şehidin Ankara’nın Pursaklar ilçesindeki baba evine gelen askeri yetkililer acı haberi verdi. Baba Hasan Yılmaz, oğlunun önceki gece saat 02.00 sıralarında kendisine aradığını belirterek, “Bana ’Baba operasyona çıkıyoruz. Hakkını helal et. Sıkıntılı bir durum var gibi. Dua edin, operasyondan dönünce haber veririm’ dedi. Gece gözüme uyku girmedi. Sabahta oğlumun şehit haberiyle uyandım” diye konuştu. Şehit Yılmaz’ın 4 kardeşten en küçüğü olduğu ve 4 ay önce askere gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Meslek lisesi mezunu
ONBAŞI SONER ATEŞSAÇAN (20):

Artvin’de Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran ve Jandarma Alay Komutanı Albay Alper Sır, şehidin ailesinin yaşadığı Özgüven köyüne giderek acı haberi verdi. Baba Mehmet ve anne Fatma Ateşsaçan ile kardeşleri feryat etti. Altı çocuklu ailenin en küçüğü olan Soner Ateşsaçan’ın, 6 ay önce askere gittiği öğrenildi. Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan Ateşsaçan’ın facebook sayfasında bir kadın askerin gözyaşı görüntüsüne yer verdiği görüldü.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

‘Hakkâri’ye gitme dedim’
ER SÜLEYMAN KALKAN (21)

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde oturan anne Şerif Kalkan, “Yavrum, kuşum öldü mü? Şimdi bana kim kanat gerecek? Yavrum Süleyman’ım. Ben ’Hakkari’ye gitme’ dedim. Böyle olacağını biliyordum” diye feryat etti. Sinir krizi geçiren anne Kalkan’a sağlık ekipleri müdahale etti. Kendisine sakinleştirici vermek isteyen sağlık ekiplerine izin vermeyen acılı kadın, kendini yerden yere attı. Şehit Kalkan’ın kardeşleri İlknur, Ayşe, Burcu ve Murat da gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Baba çalı topluyordu
ER UFUK BOZKURT:

Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Çavuşköy’deki Bozkurt ailesinin evine ateş düştü. Ormandan sırtlarında yakmak için topladıkları çalılar ile dönen baba Fedai Öztürk ve üvey annesi anne Ayşe Bozkurt haberi alınca baygınlık geçirdi. Bozkurt çifti hastaneye kaldırıldı. Şehidin öz annesi Naciye Kösem de acı haberi öğrenince Çavuşköy’e gitti. Baygınlık geçiren acılı anne Kösem de hastaneye kaldırıldı.


24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

‘Kara oğlum nerede?’
ER MEHMET ÇETİN (21)

Şehidin Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Beğerli köyündeki baba ocağına ateş düştü. Barakayı andıran bir evde oturan anne Şerife ve baba Bekir Çetin, acı haberi vermeye gelen askeri yetkilileriyle ambulansı görünce gözyaşlarına boğulup, “Kara oğlum nerede” diye feryat etti. Şehidin evine akın eden yakınları sinir krizi geçirdi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Annesi binbaşıya sarıldı
ÜSTEĞMEN MURAT BEK

Acı haber şehidin ailesine oturdukları Yozgat’ın Söğütlüyayla köyünde verildi. Jandarma ekiplerinin evin önünde durduğunu gören anne Elmas Bek, oğlunun şehit olduğunu anlayarak sinir krizleri geçirdi. Acılı anne, haberi almadan evden çıkıp koşarak, Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz’e sarılıp yere yığıldı. Jandarmaları gören baba Abdullah Bek ise evin merdivenlerine düşüp sinir krizi geçirdi. Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde okuyan resmi nikah kıyılan ve düğün hazırlığı yaptığı eşi Saniye Bek’e acı haber Çayeli’ndeki yurt binasında verildi.

Haberin Devamı

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

‘Saldırı duyumu var!’
ER EYÜP ÇOLAKOĞLU (20)

Şehidin İstanbul Avcılar’daki evine gelen askeri yetkililer, acı haberi aileye verdi. Şehidin üvey babası Yaşar Ergin, “Bir hafta önce annesiyle telefonla konuştu. Saldırı olacağına dair duyum aldıklarını, o yüzden geceleri az uyuduklarını, sürekli tetikte beklediklerini söyledi. Annesi ona üşüdüğü için kazak gönderdi. Bayramda izin alarak eve geleceğini söylemişti. Ama nasip olmadı” dedi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Şehit Mesut için bir köy ağladı
Erzurum’un Konaklı Mahallesi’nde oturan Kazanç’ın ailesine haber vermek üzere 9. Kolordu Komutanlığı’ndan subaylardan oluşan bir ekip gitti. Tüm köyden ağlama sesi yükselirken, beş kız babası Şevket Kazanç, tek oğlunun şehit olduğu haberini alınca baygınlık geçirdi. Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan Kazanç’ın anne, baba ve kız kardeşleri rahatsızlanınca ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

‘Fevzi’me bir şey mi oldu?’
ER FEVZİ KAZAK (20):

Şehidin Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde yaşayan ailesi acılı haberle yıkıldı. Dışarıdan gelen sesler üzerine evlerinin penceresinden kızıyla birlikte dışarı bakan anne Fatma Kazak, askeri görünce, “Fevzi’me birşey mi oldu? Eyvah ocağımız battı” diye çığlık attı. Sinir krizleri geçiren anneye sağlık ekipleri müdahalede bulunurken, erkek kardeşleri ise polis, asker ve yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Kazak’ın Kurban Bayramı’ndan hemen sonra terhis olacağı öğrenildi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

‘Helallik istedi’
ER FİKRET ÖZEL (21):

Acılı haber Özel’in Samsun’daki ailesine Atakum Kaymakamı Salim Demir ve Merkez Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Şadi Çakır tarafından veridi. Sinir krizi geçiren anne İnci Özel gözyaşlarına boğuldu. Baba Celal Özel, oğluyla önceki gün konuştuklarını belirterek, “Sekiz günlük göreve çıkacaklarını söyleyip, ’Hakkını helal et’ dedi. Bu süre içinde arayamayacağını söyledi. Ben de kendisine dikkat etmesini söyledim. Bugün acı haberi geldi” dedi.

Haberin Devamı

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

8 kardeşten beşincisi
ER RAMAZAN AKIN (20):

Acı haberi Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı A. Yenigün köyünde oturan Akın’ın Köy Muhtarı olan babası Mehmet ile anne Sakine Akın’a ilçe yetkilileri acı haberi verdi. Ramazan Akın’ın 8 kardeşten 5’inci olduğu belirtildi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Düğün yapmak için terhisi bekliyordu
ER HÜSEYİN GÜLDAL (24):

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde oturan şehit Hüseyin Güldal’ın Kocaeli Üniversitesi mezunu olduğu ve terhisine 6 ay kaldığı öğrenildi. Şehit erin Ebru Utaş ile nişanlı olduğu ve düğün için terhisinin beklendiği belirtildi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Elektrikleri kesikti
ÇAVUŞ BİROL ELMAS:

Tezkeresine 40 gün kala şehit olan Elmas’ın acı haberi, Adapazarı’ndaki ailesini yasa boğdu. Eve gelen askeri yetkililer şehit haberini verdiklerinde anne Mübyen Elmas, sinir krizi geçirdi ve hasateneye kaldırıldı. Şehit Elmas’ın yeğeni olan 13 yaşındaki Melisa Elmas gözyaşına boğuldu. Ailenin oturduğu evin elektriğinin 2 bin lira borcu yüzünden kesik olduğu, Birol Elmas’ın şehit olduğunun öğrenilmesinin ardından açıldığı öğrenildi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

‘Kader böyleymiş’
ÇAVUŞ İDRİS ÇAM (21):

Kahramanmaraş’ın Döngele beldesinde oturan baba Ali Çam ile anne Ümmühan Çam, saldırı haberini duyunca, ulaşabildikleri tüm ilgililere telefon ederek oğullarından gelecek iyi bir haberi bekledi. Ancak öğle saatlerinde evlerine gelen askerlerden acı haberi alan anne ile baba, gözyaşlarına boğuldu. Baba Çam, “Ne yapalım, kader. Kader böyleymiş” dedi. Şehidin ağabeyi Cuma Çam da, “Hainler en kısa zamanda yakalansın, gerekenler yapılsın. Kardeşimin terhis olmasına 38 gün kalmıştı” diye konuştu.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

‘En son pazartesi konuştuk’
ER MEHMET AĞGEDİK (21):

Acı haber Elazığ’ın Olgunlar Mahallesi’nde oturan aileye 8. Kolordu Komutanlığı görevlileri tarafından verildi. Şehidin babası Bekir Ağgedik, oğluyla en son pazartesi günü görüştüğünü belirterek, “Vatan sağolsun ne yapalım“ dedi. Şehit Ağgedik’in askere gitmeden önce bir avukatın yanında, yaz aylarında ise Ağın ilçesinde dedesinin tarlasında çalıştığı öğrenildi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

1 ay önce nişanlan yapmıştı
UZMAN ÇAVUŞ REŞİT ERCAN (25):

Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Yarımca beldesinde oturan şehidin 1 yıllık uzman çavuş olduğu, 1 ay önce de amcasının kızı Güllü Ercan ile nişanlandığı öğrenildi. Acı haberi alan ailenin fertleri fenalık geçirdi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

‘Gelmek çok sıkıntılı’
ER YAVUZ ÇOBAN:

Fatih Çoban, saldırı haberinden sonra kardeşinden haber alamayınca Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’na gitti. Çoban’a burada ağabeyi Yavuz Çoban’ın şehit olduğu haberi verildi. Askeri yetkililer daha sonra ailenin oturduğu Taşpazar Mahallesi’ndeki eve gitti. Baba Ekrem Çoban, bir subaya sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Yavuz Çoban’ın ailesine gönderdiği son mektupta, “İzne gelmeyi düşünüyorum ama bu patlamalar falan gidip gelmek çok sıkıntılı onun için temelli gelmeyi düşünüyorum” yazdığı öğrenildi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

İşletme mezunu
ASTTEĞMEN BİLAL ÖZCAN (27):

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Dereköy’de oturan baba Ali Osman Özcan ile anne Sadiye Özcan gözyaşına boğuldu. Şehit Özcan’ın Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olduğu, bir yıl önce Betül Özcan ile evli olduğu ve İstanbul Beylikdüzü’nde oturdukları öğrenildi. Betül Özcan’ın ilk çocuklarına hamile olduğu öğrenildi.


24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

‘Tim’le hatıra fotoğrafı
ASTSUBAY KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ İBRAHİM GEÇER (36):

Şehidin Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla beldesindeki babaevinden ağıtlar yükseldi. Geçer’den geriye bir sosyal paylaşım sitesinde ağustos ayında paylaştığı Çukurca’daki timiyle birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı kaldı. Geçer’in, İstanbul’da oturan eniştesi Bekir Ceylan, “İbrahim 16 yıllık evliydi. Eşi Ayşe Geçer, ABD’de yaşıyor. Kendisi de 3 yıl ABD’de kaldı. Yaklaşık 3.5 ay önce astsubaylığa döndü ve Hakkari Çukurca’da göreve başladı. 6 Ekim’de eşinden şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. İki oğlu annesiyle birlikte kalıyor” dedi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Askerleri görünce bayıldı
ER MESUT CENGİZ (20):

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Cengiz ailesinin evi yakınlarının akınına uğradı. Dört çocuk annesi Sultan Cengiz, evinin önündeki ambulans ve askerleri görünce koşmaya başladı. Koşarken, kalabalığın kendi evinde toplandığı, evinin duvarına da Türk Bayrağı asıldığını fark eden anne oğlunun şehit olduğunu anlayıp ağlamaya başladı. Cengiz, evinin kapısında yere yığıldı. Fenalaşan işçi emeklisi baba Ahmet Cengiz de, ilaç verilerek sakinleştirildi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Afganistan’da görev yaptı
UZMAN ÇAVUŞ HALİL ÖZDOĞRU (41):

Acı haber şehidin Sinop’taki evini yas boğdu. Afganistan’daki Türk Birliği’nden Hakkari’ye atanan Özdoğru’nun ailesi gözyaşı döktü. Baba Osman Özdoğru, oğluyla en son bir ay önce görüştüğünü belirterek, “Vatan sağolsun, Allah geride kalan askerlerimize uzun ömürler versin” dedi. Anne Şehri Özdoğru ise oğlunun fotoğrafına sarılıp, “Bu da mı başımıza gelecekti” diyerek ağıtlar yaktı. 3 çocuk babası piyade Uzman çavuş Halil Özdoğru’nun eşi Nuray Özdoğru sinir krizi geçirdi.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Uzmanlığı kazanmıştı
ÇAVUŞ KORAY ÖZEL:

Şehidin Adana’nın Feke ilçesine bağlı Süphandere köyündeki evine giden yetkililer, acı haberi anne Elif Özel’e verdi. Orman işçisi olan ve o sırada ormanlık alanda çalışan baba İdris Özel de köy muhtarı tarafından eve getirildi. Acı haberi alan anne ve baba gözyaşlarını tutamadı.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

PKK’ya lanet yağdı
UZMAN ÇAVUŞ MUSTAFA ASLAN (27):

Yedi yıllık uzman çavuş olan 2 çocuk babası Aslan’ın acı haberi Çorum’daki eşi Pınar Aslan, annesi Samiye Aslan ve babası Ali Aslan’ı şoke etti. Baba Ali Aslan, “Türk milletinin başı sağolsun” derken terör örgütüne lanet okudu. Anne Samiye Aslan evin önüne asılan Türk bayrağına sarılarak ağladı.

24 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Şehidin yedi kardeşi var
ER AHMET TUNCEL (21):

Şehidin Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Çığır köyündeki baba ocağına ateş düştü. Haberi duyduktan sonra sinir krizi geçiren şehidin annesi Perihan ve babası Mehmet Baki Tuncel ile yakınları, Mutki Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tuncel’in 8 kardeş olduğu öğrenildi.