Gündem 25 Aralık’ın polisleri yargılanıyor

25 Aralık’ın polisleri yargılanıyor

07.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlük yaptıkları ve şüphelilere kumpas kurdukları iddiasıyla haklarında dava açılan aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu polisler hâkim karşısına çıktı

25 Aralık’ın polisleri yargılanıyor

25 Aralık soruşturmasında kumpas kurduğu iddia edilen emniyet müdürleri ilk kez hakim karşısına çıktı. Takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla aralarında eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy ve eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu’nun da olduğu 69 şüphelinin yargılanmasına başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 1’i başka suçtan olmak üzere 9 tutuklu ve 27 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Binali Yıldırım ve esi bakanlar Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar’ın avukatları da hazır bulundu.

Haberin Devamı


Tahliye talebine ret

Sanıkların kimlik tespitlerinin ardından söz alan sanık avukatı Osman Ertürk, salonun yetersizliğine tepki göstererek duruşmaların Silivri’de ya da 300-500 kişilik bir konferans salonunda görülmesini talep etti. Ancak mahkeme başkanı avukatın bu talebini reddetti. Avukat Muammer Aydın da yetki ve görev itirazında bulunarak, Yargıtay’da hâkim ve savcılarla ilgili görülen dava ile bu davanın bağlantılı olduğunu söyledi. Aydın. “HSYK Kanunu’na göre savcı ve hakimlerin suçlarına iştirak edenler aynı soruşturmayla yargılanır. Bu davanın soruşturma aşamasında HSYK, kovuşturma aşamasında Yargıtay görevlidir” dedi. Mahkeme, Saygılı ve Aksoy’un da aralarında bulunduğu 8 sanığın tahliye taleplerini oybirliğiyle reddederek, duruşmayı 9 Şubat’a erteledi.