Gündem 25 ay sonra tahliye olan Kırmızıgül’e karşılama

25 ay sonra tahliye olan Kırmızıgül’e karşılama

25.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Poşu taktığı için ’terör örgütüne üye olduğu’ iddiasıyla 25 aydan bu yana tutuklu olarak yargılanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Cihan Kırmızıgül, İstanbul 14’ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önceki gün tahliye edilmesinin ardından gece Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nden çıktı. Kırmızıgül’ü, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve yaklaşık 100 kişilik grup karşıladı

25 ay sonra tahliye olan Kırmızıgül’e karşılama

İstanbul’dan 2 otobüsle Tekirdağ Cezaevi önüne gelen Galatasaray Üniversitesinden arkadaşları, tahliye saatini beklerken türküler söyleyip halaylar çekti. Cezaevi önünde sloganlar atan öğrenciler yanlarında getirdikleri ’Cihanı Almaya geldik’ yazılı pankartı açtı.

Sebahat Tuncel de geldi
Kırmızıgül’ü karşılamaya BDP Milletvekili Sebahat Tuncel de geldi. Tahliye olan Kırmızıgül’ü almaya geldiğini belirten Tuncel, “Adalet yerini buldu ama maalesef içerde hâlâ birçok tutuklu bulunuyor. CMK değişmeli. Yıllar önce benzer bir durum ben de yaşamıştım çok duygulandım” dedi.
Cihan Kırmızıgül’le destek vermeye gelenler arasında, Tekirdağ Eğitim-Sen Başkanı Erdal Korkmaz ve eşi de bulunurken Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden de bir grup TKP’li öğrenci cezaevi önüne gelerek tahliye olan Kırmızıgül’e destek verdi.
Tahliye işlemleri ardından Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi kapısına gelen Cihan Kırmızıgül, koşarak önce annesi ve baba
Vahap Kırmızıgül’e sarıldı.
Kırmızıgül, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in otomobiline binerek cezaevinden ayrılırken arkadaşları da geldikleri otobüslerle Tekirdağ’dan ayrıldı.

Haberin Devamı

25 ay sonra tahliye olan Kırmızıgül’e karşılama

Cihan Kırmızıgül çıkar çıkmaz anne ve babasına sarıldı.

Yazarlar