Gündem 28 Şubat İstanbul hava durumu

28 Şubat İstanbul hava durumu

27.02.2019 - 19:00 | Son Güncellenme:

Günü yer yer yağmurlu ve soğuk bir hava ile geçiren İstanbul'da havanın nasıl olacağı oldukça merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak Meteoroloji, 28 Şubat Perşembe İstanbul hava durumuna ilişkin tahminlerini yayınladı.

28 Şubat İstanbul hava durumu

28 Şubat Perşembe İstanbul hava durumu belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) milyonlarca İstanbullu vatandaşımızı yakından ilgilendiren hava durumu tahminini kamuoyla paylaştı. Peki İstanbul'da bugün hava nasıl olacak?

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, doğusunun yüksek kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya'nın güneydoğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmeleri, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Sakarya'nın güneydoğu kesimlerinde görülecek kar yağışlarının yer yer kuvvetli (10-20 cm) olması bekleniyor. Kar yağışının sebep olabileceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yazarlar