Gündem 3 fidanı uğurladık

3 fidanı uğurladık

01.04.2010 - 01:17 | Son Güncellenme:

Hakkâri Çukurca’da PKK’lı teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen uzman çavuşlar Nuri Aydın Sağır Kayseri’de, Mehmet Kaya Çelik Elazığ’da, Fatih Aydoğdu ise Kırıkkale’de, teröre lanet yağdıran binlerce kişinin gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı

3 fidanı uğurladık

Yaren’in boynu bükük kaldı
Piyade Komando Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu, 10 gün önce konuşmuştu babası Hilmi Aydoğdu’yla... Operasyona çıkacaklardı. İki ay sonra da gö-revinden ayrılmayı düşünüyordu. Ama Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde pazartesi günü PKK’lı teröristlerin döşediği mayın, düşlerinin sonu oldu. Onun ve iki askerin...
Dün Fatih Aydoğdu’nun cenaze töreni vardı memleketi Kırıkkale’de... 10 bin kişi uğurladı... Aydoğdu’nun cenazesi önce Yenimahalle Semti’ndeki babaevinin önüne getirildi.
Hemşire eşi Ümmühan Aydoğdu, “Beni bırakma Fatih, seni çok seviyorum” diye feryat ederken 5 yaşındaki kızı Yaren olan bitenden habersiz soruyordu: “Bizi niye çekiyorlar, ne oldu?”
Baba Hilmi Aydoğdu, “Allah verdi, o aldı. Oğlumla gurur duyuyorum. Köyümüzün ilk şehidi Fatih. Kurban olduğum Allah şehit babası olmayı bana nasip etti” derken çökmüştü.
Atatepe Camii’ndeki törende şehit eşi Ümmühan, metanetli görünmeye çalışsa da bir an geldi, kendini tutamadı, gözyaşlarına boğuldu. Eşinin tabutuna sarılan genç kadın, kızına “Babana el salla” deyip fotoğrafını öptürdükten sonra fenalaştı yığıldı kaldı. Ama sonra top arabasında götürülen eşinin tabutunu 2 kilometre boyunca bırakmadan yürüdü. Aydoğdu, Kırıkkale Şehitliği’nde toprağa verilirken geride acılı anne baba ve eş ile boynu bükük bir kız çocuğu bıraktı.

Haberin Devamı

3 fidanı uğurladık

3 aylık hamile Serpil Çelik, eşine son kez bakarken gözyaşlarını içine akıttı.

Hamile eşten ağıt
Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kaya Çelik, kısa süre önce deprem felaketiyle sarsılan memleketi Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde düzenlenen törenin ardından Akmezra köyünde toprağa verildi. Çelik için ilk tören Elazığ Asker Hastanesi’nde yapıldı. Ardından Kovancılar Merkez Camii’ndeki törene geçildi. İlk ve orta öğretim öğrencileri de hazırladıkları pankartlar ve Türk bayraklarıyla ön saflarda yer aldı. Tabut getirilirken alandaki öğrenciler “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, “Türk, Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir” sloganları attılar.
Konuşmalar yapıldı... Ardından şehidin cenaze namazını il müftüsü Ömer Kocaoğlu kıldırdı. Cenaze top arabasına konulurken baba Mehmet Dursun Çelik fenalık geçirdi. Kardeşi Bilal ise ayakta durmakta zorlanmasına rağmen ağabeyinin fotoğrafını taşıdı. PKK aleyhine sloganların atıldığı törenin ardından Çelik’in cenazesi Akmezra köyüne getirildi.
Köyde babaevinin önüne konulan tabuta sarılan şehidin 3 aylık hamile eşi Serpil ve annesi Züleyha ağıtlar yaktı. Daha sonra şehidin cenazesi, babası Mehmet Dursun Çelik, annesi Züleyha ve eşi Serpil Çelik ile kız kardeşine gösterildi son kez... Burada fenalaşan eşi ve annesine doktor müdahale etti. Şehit Çelik daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

3 fidanı uğurladık

Aydın Sağır’ın adını koyduğu ancak göremediği oğlu da törendeydi.

Lohusa yatağından şehidinin cenazesine
Çukurca’da şehit düşen Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır’ı da, memleketi Kayseri’de yaklaşık 8 bin kişi uğurladı son yolculuğuna... Sağır için Hunat Camii’nde düzenlenen törende şehidin babası Zekeriya Sağır, oğlunun tabutunu askerlerle birlikte musalla taşına kadar omzunda taşıdı.
Bir kadın astsubayın elinden tuttuğu şehit annesi Sebahat Sağır, oğlunun tabutunun başına geldiğinde haykırıyordu: “Aydınım, oğlum, evladım kalk ayağa...”
Şehit eşinin, pazar günü doğum yapan eşi Havva da lohusa yatağından kalkıp geldi cenaze törenine... Oğlu Timuçin de pusetindeydi... “Erken olmadı mı Aydınım? Bak oğlun Timuçin de burada. Daha onu göremedin” diye ağıt yakan Havva Sağır, fenalık geçirince bebeğiyle birlikte ambulansa alındı. Genç kadın, “Güle güle Aydınım” diyerek eşinin tabutuna son kez el salladı.
Törende, şehidin silah arkadaşı da göğsündeki TSK rozetini çıkarıp tabutun üzerine koydu ve hıçkırıklara boğuldu. Şehit yakınları “Teröristlere idam istiyoruz” diye isyan ederken Kayserili şehit Murat Yeşilak’ın ağabeyi Durmuş Yeşilak da “Kanı bozukları Habur’da karşılayanlar utansın. Ne açılımı bu?” diye bağırdı.
Daha sonra Sağır’ın tabutu top arabasıyla Kartal Şehitliği’ne götürüldü; binlerce kişinin “Askere uzanan eller kırılsın” sloganları eşliğinde...

Yazarlar