Gündem 3. iddianamenin ekleri 50 bin sayfa

3. iddianamenin ekleri 50 bin sayfa

21.08.2009 - 01:49 | Son Güncellenme:

Üçüncü “Ergenekon” davası iddianamesinin 182 klasörden oluşan ve 2 DVD’ye kaydedilen ekleri, dün avukatlara dağıtıldı. Yaklaşık 50 bin sayfa olan klasörlerde sanıklardan ele geçirilen doküman ile iletişim tespit tutanakları yer aldı

3. iddianamenin ekleri 50 bin sayfa

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talebi doğrultusunda iddianamenin ekleri uzman bir ekip tarafından DVD’ye aktarıldıktan sonra bir örneği davaya bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildi. Mahkemenin de sanık sayısına göre çoğalttığı DVD’ler dün avukatlara dağıtıldı.
Klasörlerde, sanıkların ev ve ofislerinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler, fotoğraflar, krokiler, iletişim tespit tutanakları, bilgisayar inceleme tutunakları, sanık ve tanık ifadeleri yer aldı.

En çok Şahin’e ait doküman var
Klasörlerde, tutuklu sanıklardan eski Özel Harekât Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin’e ait birçok belge ve iletişim tespit tutanağına yer verilirken, aralarından bazıları şöyle sıralandı:
“Orhan Pamuk ile ilgili bilgileri içerir el yazısı dokümanı, ‘Hrant Dink olayı ve Ermeni Kürtler ve benzeri başlıklı’ yazılar, Şahin’in Ankara’daki evinde arama sonucu suç unsuru olduğu değerlendirilen belge ve muhtelif evraklar, ele geçirilen mühimmatlara ilişkin fotoğraflar, Şahin’e ait iletişim tespit tutanakları, ‘Ergenekon’ davasındaki şüpheli şahıslardan elde edilen ve Şahin’in isminin geçtiği ilgili dokümanlar, operasyonlarda yakalanan şüpheliler ile Şahin’in irtibatını gösterir telefon kayıtları, Şahin’in Tarık Ümit olayı ile ilgili deliller, şikâyetçi Nuray Yorulmaz’ın ifade tutanağı, Hasan Akkoca’nın ihbar mektubu ve Şahin’in sanık Muzaffer Tekin ile irtibatını gösterir deliller.”
Ek klasörlerde eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, bağımsız İzmir Milletvekili Recai Birgün ile Adil Timurtaş, Varol Bülent Aral ve Necdet Atış ile müşteki Faruk Çelik ve mağdur Taner İmamoğlu’nun tam ifadeleri ile Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen dilekçelere de yer verildi.
Klasörlerde gizli tanıklar “Gurbet”, “İlk Adım”, “Mehmet” ve “Anadolu”ya ait ifade tutanakları ile kimlik bilgilerinin kasada saklanmasına ilişkin müzekkereler de yer aldı.