Gündem 3 kişiyi yakan soyguncular da 102. maddeden tahliye edildi

3 kişiyi yakan soyguncular da 102. maddeden tahliye edildi

27.02.2011 - 02:17 | Son Güncellenme:

Hizbullah terör örgütü davası sanıklarının tahliyelerini sağlayan CMK’nın 102’nci maddesi uyarınca, Tekel’e ait TIR’ı içindeki 2 kişi ile birlikte yaktıkları, tanıklık yapmaması için İstanbul’da da 1 kişiyi otomobilinde yakarak öldürdükleri iddiasıyla ömür boyu hapis istemiyle yargılanan 6 kişi de serbest kaldı

3 kişiyi yakan soyguncular da 102. maddeden tahliye edildi

Yargılandıkları ilk davada sanıkların 3’ü ağırlaştırılmış ömür boyu, 3’ü de 36’şar yıl ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanıklar, dosyaları Yargıtay’da beklerken avukatlarının mahkemeye yaptığı itiraz ardından yapılan duruşmada, olaydan 6 yıl sonra tahliye edildi.
TEM’in Adapazarı Alancuma kesiminde, 22 Aralık 2004’te Tekel İzmir Başmüdürlüğü’ne ait 34 VDN 79 plakalı TIR, içindeki sigaralar çalındıktan sonra sürücüleri Ufuk Tuna ve Mehmet Akkoç ile yakılmıştı. 2 gün sonra da Tekel’de çalışan Emrah Demir tanıklık yapmaması için İstanbul Büyükçekmece’de öldürüldükten sonra otomobiliyle yakıldı. Soygun ve cinayetlerin ardından jandarma tarafından Sakarya ve İstanbul’da yapılan araştırma sonunda İsmail Ozan Tatay (43), Hacı Tatay (50), İlyas Tatay (43), Cengiz Bayrak (46), Hasret Ünsal (54), Muharrem Gülten’in (42) de bulunduğu 10 kişi yakalandı.
Sakarya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 sanık çeşitli tarihlerde serbest bırakılırken, Hasret Ünsal, Cengiz Bayrak, İlyas Tatay, Hacı Tatay, Muharrem Gülten ve İsmail Ozan Tatay mahkûm oldu. Ancak karar bir kez bozuldu. İkinci temyiz başvurusu ise Yargıtay’da karar bağlanmadan, 31 Aralık 2010 tarihinde CMK’un tutukluluk süresini değiştiren maddesi yürürlüğe girdi.