Gündem 30 Ağustos’ta Zeki Müren krizi

30 Ağustos’ta Zeki Müren krizi

28.08.2008 - 03:38 | Son Güncellenme:

Zeki Müren’in ölüm yıldönümü olan 24 Eylül akşamı yapılması düşünülen anma gecesinin Ramazan nedeniyle Zafer Bayramı’nın kutlanacağı 30 Ağustos gününe alınması Bursa’da krize neden oldu.

30 Ağustos’ta Zeki Müren krizi

Osmangazi Belediye Başkanı AKP’li Recep Altepe, “Bizim de sonradan fark ettiğimiz bir şey. Arkadaşlar, 30 Ağustos’un Zafer Bayramı olduğunu düşünememişler” dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve CHP Bursa İl Teşkilatı, anma gecesinin yeni tarihine tepki gösterdi. ADD Bursa Şube Başkanı Prof. Tahir Baştaymaz ile CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Osmangazi Belediye Başkanı Altepe’yi Zafer Bayramı’na gölge düşürmekle suçladı.
Akdoğan, “Zafer için Bursa afişlerle donatıldı. Kentimizin yetiştirdiği bir değer olan Zeki Müren’in ölüm yıldönümü tarihi çarpıtılarak Büyük Zafer’i anma törenleri gölgelenmeye çalışıldı” dedi.
Daha önce içkili yerlerin ‘kırmızı sokak’ adı altında bir arada toplanması, su kayağının yapıldığı Sukay’da kadınların bikiniyle gezmesine izin verilmemesi kararlarıyla tepki çeken Altepe şöyle konuştu:
“Tepkiye çok şaşırdım. Cumhuriyet hepimizin malı. Atatürk hepimizin lideri. Anma gecesinin 30 Ağustos tarihine alınması benim düşüncem değil. Arkadaşlar 30 Ağustos’un Zafer Bayramı olduğunu düşünememişler. Sonradan fark edince programı değiştiremedik. Çünkü, sanatçıların programları müsait değildi. 30 Ağustos resepsiyonuna gideceğiz, ardından 21.30’da anma gecesini gerçekleştireceğiz.”