Gündem 30 Ağustos’a 1071 kişilik orkestra

30 Ağustos’a 1071 kişilik orkestra

30.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) tarafından bestelenen 100’üncü Yıl Marşı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında bugün ilk kez seslendirilecek. Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Zafer Bayramı nedeniyle bugün bir dizi etkinlik gerçekleşecek.

30 Ağustos’a 1071 kişilik orkestra

Cumhurbaşkanı Danışmanı, Cumhurbaşkanlığı Millet Kongre ve Kültür Merkezi Müdürü Orhan Karakurt’un verdiği bilgiye göre, etkinlikler kapsamında toplam 1071 kişiden oluşan orkestra sahne alacak. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı gösteri düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sonrası, İletişim Başkanlığı tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olarak hazırlanan film, ilk kez izleyiciyle buluşacak. Film gösteriminden sonra Ferhat Göçer konser verecek. 

Haberin Devamı

Dört eser yarışacak 

Programın devamında ise CSO tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olarak bestelenen 4 eser, ilk kez Beştepe’de seslendirilecek ve jürinin beğenisine sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk dörtte yer alan marşların söz yazarı ve bestecilerine ödüllerini takdim edecek. Ardından birinci seçilen marş, tüm orkestraların katılımıyla seslendirilecek. Ayrıca, 1200 dronla hava gösterisi gerçekleştirilecek. 

Karakurt, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır bir program düzenleyeceğiz. Amacımız 100 yıllık Cumhuriyetimize yakışır bir marş hediye etmek” dedi.