Gündem 30 jandarmanın silahına el konuldu

30 jandarmanın silahına el konuldu

10.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lice’deki eylemlerde iki kişinin askerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi iddiasının ardından Lice Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 30 askerin silahına el konuldu

30 jandarmanın silahına el konuldu

Lice’de kalekol yapılmasını protesto eden iki kişinin askerin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitirmesinin ardından başlayan gerginlik sürüyor. İçişleri Bakanlığı’nın ardından Lice Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında iki kişinin ölümüne neden olan atışı kimin yaptığının saptanması amacıyla 30 jandarmanın silahına el konuldu. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve baro yönetimi Lice’de soruşturmayı yürüten savcılarla görüştü.

Haberin Devamı

Lice’de savcılarla yapılan görüşmeyi Milliyet’e anlatan Elçi, “Lice’de soruşturmayı yürüten savcılarla görüştük. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları tarafından bize verilen bigiye göre, ölümlerin meydana geldiği bölgede olay tarihinde hazır olan 20-30 civarı jandarma görevlisinin kimliklerinin tespit edildiği, bunların kullandıkları silahlara el konulduğu belirtildi. Olaydan hemen sonra, olay yerine bir inceleme ekibinin gittiği, bazı kovanların toplandığı da aktarıldı” dedi.

‘Çok az iz var’
Normal şartlarda soruşturmayı yürüten savcının olay yerine gitmesi gerektiği, ancak güvenlik gerekçesiyle gidilemediğini ifade eden Elçi, şöyle konuştu:
“Normal şartlarda olay yeri incelemesi yapılamamış. Olay yerine dün gittiğimizde delil niteliğinde çok sayıda iz ve emare var. Normalde savcıların olay yerine gitmesi ve yeterli olay yeri incelemesinin yapılması gerekiyor. Orada ölenlerin yakınlarının kurduğu taziye yeri var.
Biz savcılardan birlikte olay yerine gidip uzmanlarla olay yeri incelemesinin birlikte yapılmasını talep ettik. Savcılar uygun gördü. Biz oradaki ortamı görünce savcıların güvenliğine yönelik bir sıkıntı olabileceği değerlendirmesi yapıldı. O koşullarda savcıların ve görevlilerin olay mahalline gitmesini uygun görmedik.”

HDP Lice’de toplanıyor
Buarada HDP, Lice’de yaşanan olaylar, yaşamını yitiren iki vatandaş ve karakol ve kalekol yapımlarına dikkat çekmek amacıyla bugünkü grup toplantısını saat 12.40’ta Lice ilçesinin Çelikan Köyü köprübaşı mevkiinde yapacağını duyurdu.
Grup toplantısının yapılacağı nokta PKK’nın kuruluşunun gerçekleştirildiği Fis ovası yakınında yer alıyor.

Haberin Devamı

Hayat durdu
Olaylar nedeniyle Lice’de
iki günden bu yana kepenkler kapalı bulunuyor. Sadece ekmek fırınlarının açık olduğu ilçede hayat durdu.

Yazarlar