Gündem 31.hafta gebelikte neler yaşanır?

31.hafta gebelikte neler yaşanır?

30.04.2018 - 12:41 | Son Güncellenme:

31.haftada bebeğin kilosu yaklaşık olarak 1500-1600 gramdır, boyu ise 45-46 cm uzunluğundadır. Anne adayının psikolojik durumunun moralinin iyi olması bebeği de yakından ilgilendiren bir durumdur.

31.hafta gebelikte neler yaşanır

31. hafta gebelikte anne

Haberin Devamı

31. haftada anne adayında, mide yanması problemleri görülmeye devam etmektedir. Ayrıca gece rahat uyuyamayan annede uykusuz kalma durumları görülebilmektedir. Anne adayının vücudunun çeşitli bölgelerinde şişmeler meydana gelebilir. 31. haftada anne, karındaki bebeğin ağırlığı sebebiyle rahat hareket etmekte zorlanmaktadır. Doğumun yaklaşması nedeniyle anne adaylarını oldukça heyecanlandırmaktır. Annede duygusal dalgalanmalar gözlenebilir. Annenin sık sık idrara çıkmaya başlaması gayet doğaldır fakat idrar yolları enfeksiyonu riskine karşı anne dikkatli olmalıdır. Anne adayı kendisini gevşetecek yoga gibi sporlar yapabilir, masaj yaptırarak da kaslarını rahatlatabilir. Anne adayında ki kasılmaların sıklaştığı bu dönem doğuma hazırlık yapıldığının işaretidir.

Haberin Devamı

31. hafta gebelikte bebek

Bu haftada bebeğin beyin fonksiyonları artmaya devam etmektedir. Bebek uzuvlarını sürekli hareket ettirmektedir, bu da anne karnına tekme olarak yansımaktadır. Bebeğin boyutları doğumdan önceki en gelişmiş hâle doğru evrilmektedir, dolayısıyla anne karnındaki alan bebeğe yetersiz gelmektedir. Bebek artık doğuma hazır denecek bir olgunluğa erişmiştir.

31. hafta gebelikte beslenme

31. haftada anne adayı, sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak adına beslenme şekline dikkat etmek zorundadır. Eğer Bağırsak problemleri yaşıyorsa daha çok lifli gıda ve meyve sebze tüketmeye özen göstermesi gerekir. Ayrıca günde en az 2-2.5 litre su tüketmesi gerekir. Anne çeşitli yiyeceklerden vitamin takviyesi alarak bebeğinin sağlıklı gelişimine katkı sağlar. Güneşten gelen D vitamini doğrudan hücrelere etki ettiğinden dolayı hem anne sağlığı adına hem de bebeğin gelişimi adına oldukça önemlidir. Annenin kan ve vitamin değerlerini gebelik süreci ve gebelik sonrası sürekli kontrol ettirmesi gerekir çünkü anne hamilelik ve emzirme süreci boyunca kendi vücudunun vitamin deposunu bebeğine aktarır. Bu değerler doğru beslenme ile kontrol altına alınabilir eğer alınamıyorsa uzman önerisiyle vitamin takviyesi alınabilir.