Gündem 31 saniyede kurşun yağmuru

31 saniyede kurşun yağmuru

25.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kadıköy'deki lüks restoranda yaşanan silahlı çatışmada tarafların birbirlerine 31 saniyede 41 el mermi sıktığı tespit edildi. Yaşamını yitiren Susurluk hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu'na 8 kurşun, çift silah kullanan Şahin Aslan'ın vücuduna ise 13 kurşun isabet ettiği belirlendi.

31 saniyede kurşun yağmuru

FERİT ZENGİN İstanbul  - Kadıköy Kalamış Marina'da bulunan Develi Restoran'da geçen pazartesi yaşanan ve Susurluk Davası hükümlülerinden eski özel harekat polisi Ziya Bandırmalıoğlu (61) ile eski özel harekat polisi Şahin Aslan'ın (60) ölümü ve 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, çatışmaya 10 kişinin katıldığını ve Bandırmalıoğlu ile Aslan'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini, Çakıroğlu ailesinden oldukları öğrenilen Fuat Ç., Ayhan Ç., Mehmet Ç. ve Mehmet Ö.'nün ise yaralandığını tespit etti. 4 yaralının hastanede ifadelerini alan polis, yine Çakıroğlu ailesinden olduğunu ve çatışmayı yara almadan atlattıklarını belirlediği 4 kişiyi adreslerine yaptığı baskınlarla gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Atışmayla başladı

Olayın failleri ve görgü tanıklarının ifadelerine göre; olay, Bandırmalıoğlu ile Fuat Ç. arasında yaşanan sözlü atışmanın hakarete varan sözlere kadar uzamasından kaynaklandı. Fuat Ç. tarafından restorana davet edilen Bandırmalıoğlu'nun sohbet sırasında, "Ben senin halanın oğlunu tanıyorum" dediği Fuat Ç.'den "Tanıyorsan tanıyorsun ne yapalım, akrabalarımla üzerimde baskı mı kurmaya çalışıyorsun?" cevabını alması üzerine silahını çekmesiyle çatışma başladı. Bandırmalıoğlu'nun silahını çekip havaya doğrulttuğu sırada, silahı almaya çalışan Fuat Ç.'nin hamlesiyle peş peşe silahlar çekildi. Bandırmalıoğlu ile arkadaşı Aslan, restoranda bulunan 8 kişilik Çakıroğlu ailesi ile yarım dakika boyunca çatıştı.

Haberin Devamı

30 boş kovan, 11 çekirdek

Güvenlik kamera kayıtlarına göre saat 22.54.18'de başlayan çatışma 22.54.49'da son buldu ve 31 saniye içerisinde taraflar birbirlerine 41 kurşun sıktı. Çatışmada vücuduna 8 kurşun isabet eden Bandırmalıoğlu ile çift silah kullanan ve vücuduna 13 kurşun isabet eden Aslan olay yerinde hayatını kaybetti. Fuat Ç. ile kuzenleri Ayhan Ç., Mehmet Ç. ve Mehmet Ö. ise vücutlarının değişik yerlerine aldıkları kurşunlarla yaralandı. Olay yerinde 1'i Şahin Aslan'a ait ruhsatlı silah olmak üzere 3 tabanca, 30 boş mermi kovanı ve 11 mermi çekirdeği bulundu. Çatışmada 6 tabanca kullanıldığını belirleyen polis, kayıp 3 silahı aramaya devam ediyor.

 

Yazarlar