Gündem 33 ilde eğitime kar engeli

33 ilde eğitime kar engeli

09.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yurt genelindeki kar yağışı 2 bine yakın yerleşim birimine ulaşımı engelledi. 33 ilde okullar tatil. Denizli’de ekmek almak için dışarı çıkan Ali Alpan (63), buzlu zeminde kayarak can verdi. Muğla ve Kahramanmaraş’ta devrilen servislerde 25 öğrenci yaralandı. Zonguldak’ta yolda kalan öğrenci servisini traktörle kurtarmak isteyen bir kişi hayatını kaybetti

33 ilde eğitime kar engeli

Türkiye genelinde dün kar yağışı nedeniyle 33 ilde eğitime ara verilirken, 2 bine yakın köy ve mahalleye de ulaşım sağlanamadı.

Haberin Devamı

- Yoğun kar yağışı nedeniyle Sakarya, Düzce ve Bolu’da 117 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Bolu’da, TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı kesiminde Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaparken, D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişi, bir kamyonun arızalanması nedeniyle Ankara yönünde ulaşıma kapandı. Kaynaşlı mevkiinde TIR geçişlerine izin verilmezken, sürücülere Kızılay Batı Karadeniz Bölge Lojistik ve Afet Merkezi tarafından sıcak çay, kahve, çorba ve kek dağıtıldı.

- Sakarya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Adapazarı ilçesi Korucuk ve Camili mahallelerinde sabah işe gitmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Eğitime ara verildiğini öğrenen öğrencilerden bazıları evlerine dönmeye, bazıları da yolda kalan araçlara yardımcı olmaya çalıştı.

Haberin Devamı

- Zonguldak’ta 92 köy yoluna ulaşım sağlanamazken, Alaplı ilçesinde ekipler, kar biriken cadde ve sokakları denizden çektikleri suyla temizledi.

- Muğla’nın Menteşe ilçesinde dün 08.00 sıralarında, lise öğrencilerini taşıyan Mehmet Savran yönetimindeki servis minibüsü, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp devrildi. Kazada, minibüs şoförü Savran ile 11 öğrenci yaralandı.

- Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda, sürücülerinin adı öğrenilemeyen TIR ile karşı yönden öğrenci taşıyan servis minibüsü çarpıştı. Çarpmanın şiddeti ile şarampole devrilen minibüsteki 13 öğrenci yaralandı. Tedaviye alınan öğrencilerden ikisinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

- Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, öğrenci servisi, kardan yolda kaldı. Durumu fark eden sürücü Hayri Kör (59) traktörüyle kara saplanan minibüsü çekmeye çalıştı. Bu sırada kontrolden çıkarak devrilen traktörün altında kalan Kör, yaşamını yitirdi.

- Batman’ın Gercüş ilçesinde, öğrencileri taşıyan Yusuf Aslan’ın kullandığı servis, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Ekipler, iki saat süren çalışmanın ardından 10 öğrencinin bulunduğu aracı kurtardı.

- Sakarya’nın Sapanca ilçesinde Osman Zeki Cirit yönetimindeki otomobil, karla kaplı yokuşta kayarak, yolun altındaki bahçeye düştü. Sürücü Cirit yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Aşırı don ve buzlanma nedeniyle 33 il ve ilçede dün okullar tatil edildi, çocuklar poşetlerin ve kızakların üzerinde kayarak karın tadını çıkardı. Muş, Niğde, Sivas, Bitlis, Tokat, Samsun, Düzce, Karaman ve Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bugün de okullar tatil edildi.

- Denizli’nin Çameli ilçesinde önceki gece ekmek almak için evinden çıkıp, karla kaplı yolda bakkala doğru yürüyen Ali Alpan (63), buzlu zeminde ayağı kayınca düştü. Başını zemine çarpıp ağır yaralanan Alpan, kaldırıldığı hastanede can verdi.

- Mersin’in Erdemli ilçesinde dün sabah balık tutmak için denize açılan Mehmet Tanrıverdi ile Muhammed Dorum’un tekneleri hava muhalefeti nedeniyle alabora oldu. Denize düşen Tanrıverdi boğuldu, Dorum yüzerek kıyıya çıktı.

33 ilde eğitime kar engeli

Çamlıca Camii beyaza büründü

İstanbul’da dün etkili olan kar yağışında yapımına devam edilen Çamlıca Camii beyaza büründü. Cami ve çevresinde kar kalınlığı yer yer 10 santimetreyi buldu. İstanbul geneline de aralıklarla gün boyu kar yağdı. İSTANBUL DHA