Gündem 330 kiloluk kadın yıllardır hastaneye gidemiyor

330 kiloluk kadın yıllardır hastaneye gidemiyor

27.01.2011 - 16:26 | Son Güncellenme:

.

330 kiloluk kadın yıllardır hastaneye gidemiyor

330 kiloluk kadın yıllardır hastaneye gidemiyor
TRABZON’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Uçarsu Köyü’nde oturan 330 kilo ağırlığındaki 5 çocuk annesi 68 yaşındaki Ayşe Aydın, yürüyemediği ve evine araçla ulaşılamadığı için yıllardır hastaneye götürülemiyor.

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Uçarsu Köyü’nde, biri zihinsel, biri bedensel, diğeri de görme engelli 3 oğluyla yaşam mücadelesi veren, diğer 2 çocuğu evlenip Trabzon’a yerleşen Ayşe Aydın, acı dolu yaşamını gözyaşlarıyla anlattı. Yıllar önce ülser hastası olduğunu, eşini kaybettiğini, ardından tansiyon ve şeker hastalığı sorunları çıktığını belirten Ayşe Aydın, "Tedaviyi aksattıkça kilolar artmaya başladı. Aşırı kilo yüzünen yürüyemez hale geldim. Tüm ihtiyaçlarımı kaldığım odada, çocuklarımın yardımıyla görüyorum" dedi.

Eşinden kalan emekli maaşı ile geçindiklerini anlatan 330 kiloluk Ayşe Aydın, evinin 50 metrelik patika ile araç yoluna ulaştığını, bu nedenle de tedavi için bile hastaneye gidemediğini söyledi. Bedensel engelli oğlu Münir Aydın’ın desteğiyle yatağında yaşam savaşı veren Ayşe Aydın, "Son 5 yıldır odamda mahkum oldum. Kilom yüzünden evin önündeki dik patika yoldan araç yoluna inmem imkansız. Evime kadar ulaşan yol olsa hemen hastaneye gidip tedavi olacağım" diyerek evine yol yapılmasını istedi.

Çalmadık kapı bırakmadıklarını dile getiren bedensel engelli Münir Aydın ise ev ile araç yolu arasındaki patikanın çok dik olduğunu belirterek, "Devletimizden yol istiyoruz. Annemi kaldırmakta zorluk çekiyoruz. Bir süre önce geldiler ve inceleme yaptılar. Ev ile yol arasında 50 metrelik bir bağlantı yolu yapılması için rapor hazırladılar. Ama şu ana kadar hiç bir şey yapılmadı" dedi.

Bu arada, ailenin girişimleri sonucu geçen yıl Mart ayında bölgede jeoloji mühendislerince yapılan inceleme sonrasında hazırlanan raporda, patika yolun arazinin yapısından ötürü çok dik ve tehlikeli olduğu belirlendi, evde yaşayan 330 kiloluk Ayşe Aydın ve ailesinin patika yoldan ulaşım sağlamalarının mümkün olmadığı saptandı. Raporda, eve ancak eğimi yüzde 18-20 civarında olmak kaydıyla 50 metre yol yapılarak araç ulaşımı sağlanabileceği belirtildi, bunun da yolun alt ve üst bölümlerine duvar inşası ile yapılabileceği kaydedildi.