Gündem 4 askerimiz şehit oldu

4 askerimiz şehit oldu

27.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde dün bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz atışı sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını bildirdi. Bir asker de harekat bölgesine düşen yıldırım nedeniyle şehit oldu.

4 askerimiz şehit oldu

ANKARA Milliyet - MSB’den yapılan yazılı açıklamada, Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir ve Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu’nun Pençe-Kilit Harekâtı bölgesine açılan taciz atışı sonucunda şehit olduğu belirtildi. Bölgeye düşen yıldırım sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık’ın da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu duyuruldu. Şehit Uğurlu’nun (25) acı haberi Gaziantep’e, şehit Demir’in (21) acı haberi Adıyaman’a, şehit Köroğlu’nun (21) acı haberi Afyonkarahisar’a, şehit Işık’ın (28) acı haberi ise Konya’ya ulaştı.

Haberin Devamı

Akar’dan acil toplantı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya programına katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, acı haberi almasının hemen ardından programdan ayrılarak Ankara’ya döndü. Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde toplantı düzenledi. Toplantıda; Akar’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan bulundu.

22 terörist etkisiz

MSB, ayrıca 10’u Irak’ın, 12’si de Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere son iki günde toplam 22 teröristin etkisiz hâle getirildiği bildirerek “Terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik operasyonlarımız aralıksız devam ediyor. Nerede olurlarsa olsunlar şehitlerimizin hesabını bu alçaklardan soruyoruz ve sormaya da devam edeceğiz. Şehitlerimize saygı ve rahmetle” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

4 askerimiz şehit oldu

Şehitlerin hikâyesi yürek yaktı

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe Kilit Harekâtı’nda teröristlerin açtığı taciz ateşi sonucu Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız (25) ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal (21) şehit oldu.

Şehit Onur Öztürkmen’in naaşı vasiyeti üzerine memleketi Gaziantep’e gönderildi. Şehidin Milli Savunma Üniversitesi’nin (MSÜ) ilk mezunlarından olduğu ortaya çıktı. Öztürkmen, MSÜ’nün de ilk şehitlerinden oldu.

Şehit Mustafa Yıldız’ın Samsun’daki ailesine acı haber verildi. Yıldız’ın beş yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı, saldırıdan iki gün önce de sözleşmesini
yenilediği öğrenildi.

Şehit İsmail Ünal’ın acı haberi Giresun’daki ailesine ulaştırıldı. Şehidin ailesinin bağ bahçe işlerinde çalıştığı öğrenildi.