Gündem 4 kız kardeşin ölümünde ilginç bulgu

4 kız kardeşin ölümünde ilginç bulgu

06.10.2009 - 16:49 | Son Güncellenme:

Büyük abla Hamide'nin, Stephen King kitabı okumasının etkisi oldu mu?

4 kız kardeşin ölümünde ilginç bulgu

KAHRAMANMARAŞ'ta Hasancıklı Köprüsü yakınlarında geçen cumartesi günü cesetleri bulunan 4 kız kardeşin ölümleriyle ilgili sır perdesi 4'üncü günde de tam olarak aralanamazken, araştırmalarını derinleştiren polis ilginç bulgulara da rastlandı. 4 kardeşten ikisi öğrenim gördükleri liselerde başarılı birer öğrenci olarak tanınırken, en büyük ikisinin hiç okula gönderilmediği, kursta okuma yazma öğrenen en büyükleri 23 yaşındaki Hamide Karaağaç'ın gerilim ve korku içerikli romanlar yazan Stephen King'in kitabını okuduğu, siyah kıyafetler giymesi nedeniyle de ailesiyle ters düştüğü ileri sürüldü. İntihar etmiş olabileceği ileri sürülen ve antidepresan ilaçları kullanan Hamide'nin bu kitaptan etkilenip etkilenmediği araştırılıyor.

Kente 12 kilometre uzaktan geçen Ceyhan Nehri'ndeki Hasancıklı Köprüsü yakınlarında geçen cumartesi günü cesetleri bulunan 23 yaşındaki Hamide, 18 yaşında olmasına rağmen 1 yıl geç yazdırıldığı için nüfus kaydında 17 yaşında görünen Emine, 17 yaşındaki Ayşe ve 16 yaşındaki Asiye Karaağaç'ın ölümlerinin üzerindeki sır perdesi aralanmaya çalışılıyor. 4 kızın ölümüyle ilgili araştırma çok yönlü sürdürülürken, ilginç bulgulara da ulaşıldı. 4 kız kardeşin en büyüğü olan Hamide ile Emine'nin okula hiç gönderilmediği ve geçen yıl düzenlenen okuma- yazma kursuna katıldıkları ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş'ta 8 Eylül 2008'de başlatılan ‘Ana- Kız Okuldayız’ kampanyasına katılan abla Hamide ile kız kardeşi Emine'nin haftasonları gittikleri kursu geçen mart ayında başarıyla tamamlayıp sertifika aldıkları bilgisine ulaşıldı.

Bu bilgiler ışığında, Diyarbakır- Bismil'den 1993'te Kahramanmaraş'a göç eden ve inşaat işçiliği yapan babanın, 1986'de dünyaya gelen büyük kızları Hamide'yi neden okutmadığı konusunda ‘göç’ün etkisi olabileceği yorumları yapılırken, Emine'yi ise neden okula göndermediklerinin cevabı merak ediliyor.

ODASINDAN STEPHEN KİNG KİTABI

Okullarında derslerindeki başarıyla parmakla gösterilen öğrenciler arasında bulunan 2 kız kardeşin yanı sıra, okuma yazmayı sonradan öğrenen Hamide'nin odasında olay sonrasında yetkililer tarafından yapılan inceleme ve araştırmada genellikle korku ve gerilim türlerinde eserlere imza atan ABD'li hikaye ve roman yazarı Stephen King'in bir kitabı bulundu, ancak kitabın adı açıklanmadı. 7 ay önce okuma- yazma öğrenip, King'in kitabını okumaya başlayan Hamide'nin bundan etkilenmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Boğulduktan sonra cesetleri sudan çıkartılan 4 genç kız kardeşin üzerlerinde siyah elbiselerin bulunması ise kardeşlerinin üzerinde büyük ağırlığı bulunduğu öğrenilen Hamide'nin siyah sevgisinin King'in kitaplarından kaynaklandığı da gündeme geldi. Eserlerinin birçoğunun adında ‘gece’ ve ‘karanlık’ kelimeleri geçen dünyaca ünlü yazarın ‘Kara Kule’ serisinden oluşan kitapları da bir hayli tanınıyor. Yine ulaşılan bilgilere göre, siyah renk sevgisinden dolayı Hamide'nin sık sık annesi Fikriye Karaağaç ile tartıştıkları da ileri sürüldü.

İLAÇLARI HAMİDE KULLANIYOR

Öte yandan Hamide'nin çantasından çıkan ve önceleri annesine ait olduğu ileri sürülen antidepresan ilaçları kendisinin kullandığı da kesinleşti. Hamide Karaağaç'ın zaman zaman depresyon geçirdiği ileri sürülürken, ilaçları da sakinleşmek için kullandığı belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, tüm bulguların en ince ayrıntısına kadar değerlendirildiğini, henüz kesin bir sonuca ulaşılamadığını söyledi.