Gündem 452 hedef ‘kesintisiz’ vuruldu

452 hedef ‘kesintisiz’ vuruldu

20.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyinde devriye görevi yapan savaş uçakları ile terör hedeflerine neredeyse her gün hava operasyonları düzenliyor.

452 hedef ‘kesintisiz’ vuruldu

AYDIN HASAN / MİLLİYET - TSK, terör tehdidinin kaynağında yok edilmesi stratejisi çerçevesinde 2019 yılından itibaren Irak’ın kuzeyinde Pençe serisi operasyonlara başladı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; terörle sınır ötesinde mücadele konseptinde Türk Hava Kuvvetleri unsurları da önemli bir rol üstlenmiş durumda.

Haberin Devamı

Ani hava harekatı konsepti çerçevesinde, kesintisiz olarak “havada bekler durumda” görevli savaş uçakları bulunuyor. Savaş uçakları, hava devriyesi ile aynı zamanda Irak’ın kuzeyindeki üs bölgelerine dolaylı olarak hava koruması da sağlıyor. Strateji değişikliğine paralel olarak son dönemde neredeyse her gün Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine hava harekatları düzenleniyor.

Teröristlerin hareketleriyle ilgili duyum, gözlem, insan kaynağına dayalı bilgi, İHA tespitleri ile sinyal istihbaratı verileri Hedef Analiz ve Değerlendirme Grupları’nın günlük toplantılarında ele alınıyor. Terör hedefleri, bu toplantılarda belirleniyor. Son 3 ayda 452 hedef hava harekatları, 99 hedef anlık istihbarat, 36 hedef ise SİHA atışlarıyla vuruldu.

Haberin Devamı

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı dün Suriye’nin kuzeyinde 7 PKK/YPG’li, Irak’ın kuzeyinde ise 3 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.