Gündem 47 bin 437 şehit ve gazi yakını kamuda çalışıyor

47 bin 437 şehit ve gazi yakını kamuda çalışıyor

20.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara’nın Polatlı ilçesinde Sakarya Şehitlik Anıtı’nda Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

47 bin 437 şehit ve gazi yakını kamuda çalışıyor

Buradaki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan Yanık, Sakarya Meydan Muharebesi’nin Polatlı’da yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, “Tarih bilgisi eksik bir genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) geçtiğimiz günlerde Osmanlı’ya laf etti. Gazi Mustafa Kemal’in bir Osmanlı paşası olduğunu bilmeden ya da hatırlamadan Adapazarı’ndaki mitingde ‘Sakarya Savaşı burada yapıldı’ dedi. Ne Osmanlı’nın büyüklüğünden haberleri var ne de Sakarya Meydan Muharebesi’nin nerede yapıldığından haberleri var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yanık, şehit yakınlarının bir kişi olan istihdam hakkını iki kişiye yükselttiklerini anımsatarak, “Avukat ise avukat olarak, hemşire ise hemşire olarak, kendi meslek ve uzmanlık alanı dahilinde istihdamlarını gerçekleştiriyoruz. 2022 yılı itibarıyla kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısını 47 bin 437’ye çıkardık” bilgisini verdi.