Gündem 5.2’lik deprem Sivrice’yi vurdu

5.2’lik deprem Sivrice’yi vurdu

06.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Denizli Acıpayam ile Malatya Arguvan geçen ay depremlerle sarsıldı. Bu iki ilçede depremin yaraları sarılmaya devam ederken, bu kez Elazığ’ın Sivrice ilçesinde önceki akşam deprem oldu.

5.2’lik deprem Sivrice’yi vurdu

Merkez üssü Sivrice olan 5.2 büyüklüğündeki deprem, Elazığ ve diğer ilçelerin yanı sıra çevre iller Malatya, Diyarbakır, Tunceli ve Bingöl’den de hissedildi. Yerin 9.4 kilometre derinliğinde oluşan 5.2’lik deprem can kaybı ve yaralanmaya neden olmazken, Sivrice’ye bağlı Doğanbağ, Gözeli, Kavak ve Dört Bölük köylerindeki evlerde maddi hasara yol açtı. Yedi Pınar köyünde ahır çöktü. En çok hasarı Sivrice’ye bağlı 120 nüfuslu Doğanbağ köyü gördü. Köyde 5 katlı ev yıkıldı, çok sayıda evde çatlak oluştu.

Haberin Devamı

Deprem anını Milliyet’e anlatan Vedat Yıldırım, oğlu, gelini ve torunu ile yaşadığı evi gösterirken, “Kapı kirişleri ve duvarlarda yarıklar meydana geldi ama çok şükür kimseye bir şey olmadan kendimizi dışarı attık” dedi. Evinde maddi hasar meydana gelen Mehmet Aydemir (54) de “2007 yılında deprem sonrasında evimizin hasar gören yerlerini onarmıştık ama bu hasardan sonra ev onarılacak gibi durmuyor” diye konuştu. Evde namaz kıldığı esnada depreme yakalandığını anlatan Adnan Özdemir (74) “Sarsıntı gürültüyle başladı. Tavandan kopan parca başıma düştü. Kendimi dışarı nasıl attığımı bilemedim” dedi.

5.2’lik deprem Sivrice’yi vurdu

AFAD ve Kızılay çadır kurdu

Elazığ’daki depremin ardından bölgeye AFAD ve Kızılay ekipleri sevk edildi. Depremde evleri zarar gören köylerdeki 43 ailenin barınması için çadır kuruldu, ailelerin ihtiyaçları karşılandı. Kızılay da soba, battaniye ve yatak dağıttı. Hasar oluşan köylerde inceleme yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da, “Hasarlar devletimizin eliyle sarılır” dedi. İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı da 75 personel ve 25 araç ile çalışmalara devam edildiğini, tedbirlerin alındığını bildirdi.

Haberin Devamı

Acıpayam ‘afet bölgesi’

Denizli Valisi Hasan Karahan 20 Mart’ta 5.5 büyüklüğünde depremin meydana geldiği ve çok sayıda evin hasar gördüğü Acıpayam ilçesinin “afet bölgesi” ilan edildiğini duyurdu. İlçede 343 ev ile yapının ağır hasarlı, 272’sinin ise az hasarlı olduğu tespit edilince, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca (AFAD) Acıpayam’ın “afet bölgesi” ilan edilmesine karar verildi. Vali, “Bu karar, evlerin yapılması ve yardımların depremzedelere aktarılması için verildi” dedi.

Yazarlar