Gündem 5 Afgan’ın katil zanlısı belirlendi! Önce ilaçla uyuttu sonra bıçakladı

5 Afgan’ın katil zanlısı belirlendi! Önce ilaçla uyuttu sonra bıçakladı

16.11.2022 - 13:39 | Son Güncellenme:

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir evde Afganistan uyruklu 5 kişinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada kritik bir gelişme yaşandı. 5 Afganlının katil zanlısının Afganistan'a kaçtığı belirlendi.

5 Afgan’ın katil zanlısı belirlendi Önce ilaçla uyuttu sonra bıçakladı

Altındağ'daki Örnek Mahallesi'nde, cuma günü, Afganistan uyruklu 5 kişinin cesetleri bulundu. Asadullah Rahimy'nin iple bağlandıktan sonra boğularak, Sarfarz Sayaz, Habibollah Jora Khan, Abdul Halım Roozi Qul ve Abdurrahman Azizi'nin ise bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

Haberin Devamı

Göç İdaresi’nde kayıtları olan 5 kişinin, farklı işlerde çalıştığı belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, öldürülen 5 kişiyi tanıyan 2 kişinin ifadesine başvuruldu. İfadeler sonucu aynı evde kalan ve olay sonrası bulunamayan Afgan uyruklu şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

5 Afgan’ın katil zanlısı belirlendi Önce ilaçla uyuttu sonra bıçakladı

YURTDIŞINA KAÇTI

5 Afganlının katil zanlısı M.O.Y.’ nin 9 kasımda yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Pakistan üzerinden Afganistan’ a gittiği belirlenen zanlı hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Katil zanlısının maktulleri ilaç ile uyuttuktan sonra bıçaklayarak öldürdüğü belirlendi.

5 Afgan’ın katil zanlısı belirlendi Önce ilaçla uyuttu sonra bıçakladı

ÖZEL EKİP DEVREDE

Öte yandan Ankara'nın'nın Altındağ ilçesinde, Afganistan uyruklu 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kuruldu. Savcılık, 5 kişinin Türkiye’de oldukları zaman aralığında ilişki kurdukları kişilerin tespiti için HTS kayıtlarını incelemeye aldı, evde bulunan telefonlar incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildi. 

Haberin Devamı

Ayrıca olayın yaşandığı mahallede yeterince güvenlik kamerası bulunmadığı, bu nedenle çevredeki tüm güvenlik ve mobese kameralarına ait kayıtların incelemeye alındığı belirtildi.

Cinayetlerin aydınlatılması için çalışmaların titizlikle sürdüğü, savcılığın talimatıyla olay aydınlatılana kadar Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda aynı kişilerin görev yapacağı özel ekibin kurulduğu da öğrenildi.