Gündem 5 bin avroluk dondurma tarifleri çalındı

5 bin avroluk dondurma tarifleri çalındı

19.10.2008 - 12:02 | Son Güncellenme:

.

5 bin avroluk dondurma tarifleri çalındı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde dondurma salonu işleten 38 yaşındaki Elif Taş, hemşehrisi diye güvenip işe aldığı S.U.Ç. ile servis elemanı C.T.'nin Almanya'dan getirttiği 5 bin euro değerindeki dondurma tarifleri kitabını çalıp kaçtıkları iddiasıyla polise başvurdu. Elif Taş, eski işçisinin telefonla arayıp işyerini kapatıp ilçeyi terk etmesi için tehditler savurduğunu söyledi.
3 ay önce Belçika'dan Alanya'ya gelen Elif Taş, Oba Beldesi Fatih Caddesi’nde Venezia Dondurma Salonu'nu açtı. Side'de çalışan bir Alman dondurma ustasından dondurma yapmayı öğrenen ve onun tavsiye ettiği özel dondurma tariflerini içeren bir kitabı da Almanya'dan 5 bin Euro'ya getirttiğini belirten Taş, kendisine yardımcı olması için S.U.Ç. ile C.T.'yı işe aldığını anlattı.
Alman ustanın dondurma yapmak için geldiği bir gün, kendisinin bir iş için işyerinden ayrıldığını kaydeden Elif Taş, Alman ustanın giderken dondurma tarifi kitabını S.U.Ç.'ye zimmetlediğini, ancak dükkana geldiğinde iki işçisi ile ve dondurma tarifi kitabının ortada olmadığını söyledi. Taş, “26 yıldır Belçika’da yaşıyorum. Alanya’ya gelerek bu işyeri için 250 bin euro harcadım. Yozgatlı olduğunu söyleyen ve hemşehrim olduğu için güvendiğim S.U.Ç. beni zarara uğrattı. İnsanlara olan güvenimi sarstı” dedi. Ç.'nin kendisini birkaç kez telefonla aradığını da belirten Taş, “İşyerini kapatıp Alanya’dan ayrılmam için beni tehdit etti” iddiasında bulundu.
Taş, Cumhuriyet Polis Merkezi’ne giderek 2 işçisi hakkında şikayetçi oldu.