Gündem 5 kişinin umudu ‘şüphe’ye takıldı

5 kişinin umudu ‘şüphe’ye takıldı

13.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çorum’da beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Hatice Şahin’in, ölümünün şüpheli bulunması nedeniyle 5 kişiye hayat verecek olan organları alınamadı.

5 kişinin umudu ‘şüphe’ye takıldı

Çorum’da 8 aylık nişanlı olan ve Temmuz ayında düğün hazırlıkları yaptığı belirtilen Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bilgisayar programcılığı bölümü 1’nci sınıf öğrencisi Hatice Şahin, 20 gün önce evlerinde yakınlarıyla kahvaltı yaptığı sırada aniden fenalaştı. Genç kız ambulansla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Şahin yapılan tüm müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşti.
Bunun üzerine Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. İnanç Özel, genç kızın ailesi ile görüşerek organlarının bağışlanmasını istedi. Aile fertleri, organ bağışını kabul etti. Hastane yetkilileri Ankara Ulusal ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçti. Bunun üzerine Ankara’dan 6 kişilik ekip dün Çorum’a gitti. Diğer yandan hastane yetkilileri Şahin’in hastaneye girişindeki adli vaka olarak kayıtlara geçmesinden dolayı Cumhuriyet Savcılığına da ölümüyle ilgili bilgi verdi. Cumhuriyet Savcısı, Şahin’in ölümünü şüpheli bulması üzerine organ naklinin gerçekleşemeyeceğini söyledi.

‘5 kişiye hayat verecekti’
Cumhuriyet Savcısı, Ankara’dan gelen ekip, hastane yetkilileri ve Adli Tıp uzmanı yapılan toplantı sonucunda ölümün şüpheli olması ve önümüzdeki süreçte yasal bir sorun çıkartabileceği düşünülerek organ bağışının iptaline karar verildi. Dr.Özel, “Organ nakli gerçekleşseydi iki börek, kornealar, karaciğer olmak üzere 5 kişiye hayat verilecekti” dedi.