Gündem 5 tutuklu sanık tahliye edildi

5 tutuklu sanık tahliye edildi

13.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki “askeri casusluk” davasında Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği hak ihlali kararının ardından dosyayı ele alan İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 44 sanık için infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesi kararı verdi.

5 tutuklu sanık  tahliye edildi

Bu karar çerçevesinde tutuklu sanıklar Albay Necmi Yıldırım, Yarbay Tamer Çetin, Astsubay Adnan Yılmaz, Uzman Çavuş Alpay Aksu ve sivil memur Senay Hatice Sarıgöz tahliye edildi. 39 sanık hakkındaki yakalama kararları da kaldırıldı.
AYM, Cuma günü verdiği hak ihlali kararında yargılamanın yenilenmesi ve davanın yeniden görülmesine hükmetmişti. Kararın davanın bütününü kapsaması nedeniyle yerel mahkeme, 6 saatlik müzakere yaptı. AYM’nin kısa kararı saat 10.00 sırasında eline ulaşan İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkan Şükran Ocak, üye hakimler Bülent Altun ve Sezai Öztürk, kararını 4 sayfada açıkladı. Mahkeme heyeti, 44 kişinin infazının durdurulmasına, başka suçtan tutuklu ya da hükümlü değillerse derhal salıverilmeleri için Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına, hakkında yakalama kararı bulunanların yakalama kararlarının kaldırılmasına ve 44 kişinin yargılamasının yenilenmesine karar verdi.