Gündem 55 kilometre yürüdüler

55 kilometre yürüdüler

17.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Telafer’de IŞİD saldırısı nedeniyle 220 bin nüfuslu şehrin neredeyse tamamı kaçıyor. Arabası olan arabasıyla, arabası olmayan yaya olarak Telafer’e en yakın yerleşim yeri olan 55 kilometre mesafedeki Sincar şehrine göç etti.

55 kilometre yürüdüler

Telafer’i terk edenlerden biri de Irak Türkmen Cephesi Telafer sorumlusu Kasım Kara idi. Kara, dün geceden beri Telafer’de yaşananları Milliyet’e şöyle anlattı:
“Telafer boşaldı, sadece geride 500 Türkmen savaşçı kaldı. Onlar ölene kadar oradan çıkmayacak, savaşacaklar. Telafer’i teröristlere vermeyecekler. Çatışmalar hala devam ediyor ama Telafer düşmeyecek.” Sincar’da durumun çok iç açıcı olmadığını kaydeden Kara, “Burası şu anda çok kalabalık, akrabası olan akrabasının yanına gidiyor ama tanıdığı olmayan da çok insan var. Şimdi okulu açtılar, gidecek yeri olmayanlar okula yerleşiyorlar” diye konuştu. Telaferdeki hastane kaynakları çatışmalarda 31 kişinin öldüğünü 45 kişinin de yaralandığını söylüyor.
Sincar girişindeki peşmerge güvenlik noktasına, otomobilleriyle ya da yürüyerek gelen Türkmen aileler, Kürt ailelerin yanına, camilere ya da inşaatı devam eden boş binalara yerleştiriliyor. Peşmergeler, Sincar’a sığınan Türkmenlere yiyecek ve içecek dağıtıyor.