Gündem 59 ilde 543 şüpheli gözaltına alındı

59 ilde 543 şüpheli gözaltına alındı

19.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce, FETÖ’nün mali yapılanmasına yönelik 59 ilde 704 şüpheliye yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen “Gazi Turgut Aslan Operasyonu”nda 543 şüpheli gözaltına alındı.

59 ilde 543 şüpheli gözaltına alındı

ANKARA Milliyet - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) Turgut Aslan’la beraber operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu özetle şunları söyledi: “Yaklaşık sekiz ay boyunca gerek kargo, gerek bankamatik üzerinden ve birbirlerini tanımayan insanlar üzerinden gerçekleşen ve gerçekleştirilen bu para transferi tamamen yurt dışı kaynaklıdır. MASAK Başkanlığı’nın burada hakikaten büyük bir katkısı var, Emniyet birimlerinin her birinin ayrı ayrı ortaya koyduğu başarılı takip ve operasyonel anlayış sonucunda bu sistematik ve düzenli para aktarımı tespit edilmiştir. Yaklaşık 3 ila 6 bin lira arasında bu örgüt mensuplarına yurt dışındaki örgüt yöneticileri tarafından Türkiye’deki örgütün ayakta tutulabilmesi ve örgütün finansal yapısının devam ettirilebilmesi için aktarılan bir sistem var. Deşifre edilen finans aktarım yöntemleri arasında; kartsız işlem, kargo içerisine gizleyerek ve fiziki buluşmalar var.”

Haberin Devamı

Soylu, “Gazi Turgut Aslan Operasyonu 81 il Cumhuriyet Başsavcılığının vermiş olduğu izinle 59 ilde eş zamanlı olarak icra edilmiştir. Şu ana kadar ele geçirilen bir para miktarı var ama buradaki para miktarından ziyade sekiz aylık izlemelerimizde daha yüksek para miktarının nasıl transfer edildiğini takip ettik. Bu para miktarından ziyade buradaki yöntem yolun deşifre edilmesi ve FETÖ’nün güncel yapılanması, yeni eleman temini ve finans kaynaklarının deşifresine yönelik atılan adım önemlidir” dedi.