Gündem 6 AYLIK HAMİLEYE BEL FITIĞI AMELİYATI

6 AYLIK HAMİLEYE BEL FITIĞI AMELİYATI

22.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Bakırköy’de yaşayan bir çocuk annesi Elif Özdemir (40), gebeliğinin 6. ayında bel ağrısını dindirmek için bir doktorun önerdiği egzersizleri yaparken kilitlendi.

6 AYLIK HAMİLEYE  BEL FITIĞI AMELİYATI

Hamile olması nedeniyle ilaç almayan Özdemir, yaşadığı ızdıraptan dolayı çığlıklar içerisinde hastaneye kaldırıldı. Kontrollerin ardından Özdemir’in omuriliğinde çok büyük bir fıtık tespit edildi. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Meral Arısal ile beyin ve sinir cerrahı Doç. Dr. Aşkın Şeker anne karnındaki bebeğin de sağlığını düşünerek, Özdemir’i lokal anestezi ile ameliyat etti. Özdemir, operasyondan bir gün sonra yürüyerek evine döndü.

Haberin Devamı

‘Çok korkuyordum’

Sağlığına kavuşan ve dört gözle bebeğini kucağına almak için gün sayan Özdemir, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ameliyata girerken bebeğimin zarar görmesinden çok kokuyordum.

Dr. Meral Arısal kontrollerimi ve muayenemi yaptı. Ameliyattan çıktığımızda da bebeğimin gayet iyi olduğunu, hiçbir sorun yaşamayacağımı söyledi. Tüm sağlık ekibinin yaklaşımı beni rahatlattı. Çok zorlu bir süreç geçirdim, ilaç kullanamadığım için ağrıdan kıvrandım. Ameliyattan sonra ağrım bile olmadı.” Özdemir’in eşi Can Özdemir ise, “Eşim kıpırdayamaz haldeydi. Ameliyattan sonra rahat bir nefes aldık” dedi.

‘Ameliyatta sohbet ettik’

Operasyonla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Aşkın Şeker, “Bebeği korumak için hastaya uygun pozisyon verdik. Bebeğin üzerine ağırlık gelmemesi için hastanın altına her iki tarafa yüksek yastıklar koyduk. 45 dakika süren bir ameliyatla fıtığı temizledik. Tek fark hasta uyanıktı ve konuşarak ameliyatımızı yaptık” dedi.