Gündem 6 çarpı sıfır eşittir sıfır

6 çarpı sıfır eşittir sıfır

15.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Altılı Masa’nın bugüne kadar gerçekleştirdiği 10 toplantının sonucu üzerinden bir denklem kurduğunu belirten Bahçeli, “Onun formulü şu; altı çarpı sıfır eşittir sıfır” diye konuştu.

6 çarpı sıfır eşittir sıfır

Beyza Coşkun - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam’da gazetecilerle sohbetinde gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı, soruları yanıtladı. Sohbette hemen her konuda dille getirdiği formüllere bir yenisini ekleyen MHP lideri, Altılı Masa’nın bugüne kadar gerçekleştirdiği 10 toplantının sonucu üzerinden bir denklem kurduğunu belirterek, “onun formulü şu; altı çarpı sıfır eşittir sıfır” dedi. Gazetecilerle yaptığı sohbette Bahçeli’nin özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

BİRBİRİYLE ÖRTÜŞMÜŞ: İçeride Mustafa Kalaycı Bey, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin uygulamaları ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin programında, seçim beyannamelerinde vaadettiklerni karşılaştırmalı olarak verdi. Bizim programımız ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uygulama sistemini karşılaştırdığımızda çok şey birbirlerini örtüyor. Yani güfte ile beste örtüşmüş oldu.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ: Perşembe günü komisyonda görüşülecek. Cumhur ittifakı o değişikliği yapmakta kararlı. Meclis’te 400’ün üzerinde bir oyla çıkarsa çok daha sağlıklı olur ama olmazsa da bu sefer referanduma gitme hali doğar.

İTTİFAKLAR: (Cumhur İttifakı’nın genişleme olasılığına ilişkin soru üzerine) İttifaklar kurulmuş, hepsi 85 milyonu kucaklamaya çalışıyor. Genişleyebildikleri kadar genişlesinler. 85 milyon az bir rakam değil.

Haberin Devamı

ADAYIMIZ BELLİ (Ortak aday ve DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ın adaylık açıklaması) Bizim adayımız belli kararımız net. Bizi başkaları ilgilendirmiyor.

ALTILI MASA FORMÜLÜ: (Altılı Masa ile ilgili değerlendirme yaparken): Ben bir formülünü buldum. Onun formulü şu; altı çarpı sıfır eşittir sıfır. Altılı Masa bugune kadar 10 toplantı yaptı. Yeni bir toplantı yapacaklar. Bu denklemi o toplantının sonucu üzerine kurdum.

SEÇİM TARİHİ: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nasıl bir değerlendirme yaparsa onu beklemek lazım. Her koşulda Cumhur İttifakı seçimlere hazır.

ORTAK MİTİNG (Cumhur İttifakı ile): Biz kendi mitinglerimizi yapıyoruz ama diğerlerinin de faaliyetleri her gün bir miting gibi geçiyor. Cumhurbaşkanı bir yere tesis açarken en az bir miting kadar coşkulu kalabalık topluyor.

45 İLE ULAŞTIK: (Açık hava toplantıları) 9 il merkez olmak üzere, her ilde de merkeze bağlı 5 il temsilcileri katıld, 45 ile ulaşıldı. Seçim süreci açıklanırsa her gün bir yerde olacağız.

100. yıla özel yüzük

Bahçeli, Cumhuriyetin 100. yılına özel kendi tasarladığı yüzüğünü gösterdi. Motifin üstündeki kurt ve çift başlı kartal motifi dikkat çekti.

Ülkücü şehitler anıtına ziyaret

MHP’nin kamp için dün Kızılcahamam’a gelen Bahçeli, her zamanki gibi toplantıların gerçekleşeceği otele geçmeden önce 2 bin 97 ülkücü şehidin anısına yapılan Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Anıtta Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi. Bahçeli, daha sonra şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu anıta karanfil bıraktı.

Haberin Devamı

Sunumlar yapıldı

Kampın ilk günü gerçekleşen oturumların ilk bölümünde Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu ve Giresun Üniversitesi Prof. Dr. Yalçın Sarıkaya sunum yaptı. Oturumun ikinci bölümünde ise Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız seçim sürecine ilişkin bilgilendirme yaptı. Bu amaçla hazırlanan kitapçık da toplantıda katılımcılara dağıtıldı.