Gündem ‘6 km 2 saat’

‘6 km 2 saat’

29.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde asfalt çalışması nedeniyle 4 şeridin ulaşıma kapatılması ikinci günde de İstanbul trafiğini kilitledi. Öyle ki 6 kilometrelik yolu 2 saatte kat ederek FSM Köprüsü’nü geçebildik!

‘6 km 2 saat’

İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde 26 Haziran gecesi başlayan asfaltlama ve bakım-onarım çalışmaları nedeniyle dört şerit trafiğe kapatıldı. 17 Ağustos’a kadar sürmesi planlanan çalışmalar boyunca ulaşım, Asya yakasından iki şerit geliş, iki şerit gidiş olarak yapılacak. Milliyet olarak trafiğin durumunu yerinde görmek için dün sabah saat 07.30’da Ümraniye Tepeüstü’nden yola çıkarak Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçmeye çalıştık. Trafiğin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne katılımdan başladığını gördük. Yoğun trafikte Yavuz Sultan Selim katılımından Kavacık’a kadar 1 saat 15 dakikada gelirken, Kavacık’tan FSM Köprüsü’nü ise 45 dakikada geçtik. Yavuz Sultan Selim katılımından 6.26 kilometrelik yolu toplam iki saatte aşarak FSM Köprüsü’nü geçtik. Bağcılar’daki gazete binasına ulaştığımızda saat 10.00’u gösteriyordu.


‘Daha önce 45 dakikaydı’

Sıkışık trafikte saatlerce araçlarıyla yolda bekleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Yoğun trafikte konuştuğumuz sürücülerden Satılmış Kızıltoprak, “Trafik çok kötü. İkitelli’de çalışıyorum, yol üç saat sürüyor. Çalışma başlamadan önce 45 dakikada işe gidiyordum. Trafikten dolayı işe giriş-çıkış saatlerinde sıkıntı yaşıyoruz. Anlaşılan çalışma bitene kadar bu çileyi çekeceğiz” dedi. Trafiğe takılan bir başka sürücü olan Kazım Sevindik ise “Pendik’ten Trakya’ya gidiyorum. Saat 07.00’den beri yoldayım. Arabam sıcak havadan dolayı hararet yaptı” dedi.

‘Anlayış bekliyoruz’

FSM Köprüsü’ndeki çalışmayla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün rutin bakım ve onarımı amacıyla 27 Haziran’dan 17 Ağustos’a kadar bazı şeritler kapatılmıştır. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ise çalışma bulunmamaktadır ve tüm şeritleri trafiğe açıktır. FSM Köprüsü’nde yapılan bakım onarım çalışmaları kapsamında ise köprüde bulunan mevcut asfalt kaldırılacak, çelik tabliye yüzeyi kumlanarak derzlerin onarımı gerçekleştirilecektir. 17 Ağustos’a kadar FSM Köprüsü’nde gidiş ve gelişler ikişer şeritten devam edecektir. FSM Köprüsü’nde 2009’dan bu yana bu çapta bir bakım çalışması yapılmamıştır. FSM Köprüsü’nün uzun süreli hizmet verebilmesi için yapılması zorunlu bakım çalışmaları, okulların kapalı olduğu ve trafik akışının yoğun olmadığı süreçte tamamlanacaktır. Vatandaşlarımızın sabır ve anlayış göstermelerini umuyoruz.”

Duraklarda yoğunluk

İstanbul genelinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle toplu taşıma araçlarını tercih eden vatandaşlar da ulaşımda büyük sıkıntı yaşadı. Otobüs duraklarında yoğunluk oluşurken, bazı vatandaşlar gelen otobüslerin dolu olmasından dolayı binemedi, bir sonraki otobüsü beklemek zorunda kaldı. Metrobüs hattında ise mesai çıkışında vatandaşların mağdur olmaması için sefer sayılarının artırıldığı öğrenildi.

Yazarlar