Gündem 6 şehit 6 şehir aynı acı

6 şehit 6 şehir aynı acı

24.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’taki Cudi Dağı’nda PKK’lılarla girilen çatışmada şehit olan 6 polis dün memleketlerinde düzenlenen törenlerle gözyaşları arasında toprağa verildi

6 şehit 6 şehir aynı acı

‘Peygamber arkadaşı oldu’
Şehit Arif Mamış, Adana’nın Aladağ ilçesine bağlı Kıcak köyünde dualarla toprağa verildi. Şehit annesi Elif Mamış’ın ısrarları üzerine Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, kefeni açıp, anneye yüzünü göstererek helalleştirdi. Müftü Gökçe, “Ağlamak yok, oğlun peygamberlerin arkadaşı oldu. Bak yüzü gülüyor. Sen de ağlama” dedi. Yaklaşık 500 kişinin yaşadığı 150 haneli köydeki törene yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenaze namazı öncesi şehidin eşi Ebru Mamış,“Benim Arif’im ölmedi, şehit oldu. ’Bir gün gelemez şehit düşersem, arkamdan ağlama’ dedi. Ağlamayacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

6 şehit 6 şehir aynı acı

Şehit Recep Topaloğlu’nun yakınları fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü.

Şehit evlada son bakış
Şehit Recep Topaloğlu için memleketi İzmit’te Fevziye Camii’nde düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin 6 ay önce evlendiği eşi Nafiye Topaloğlu, annesi Meryem Topaloğlu, kız kardeşi Sude birbirlerine sarılarak acılarını dindirmeye çalıştı. Şehit babası emekli öğretmen Neşat Topaloğlu’nu da metanetini korumaya çalışırken başsağlığı dileyenlere “Vatan sağ olsun” sözleriyle yanıt verdi. Namazın ardından Topaloğlu’nun cenazesi Bağçeşme Şehitliği’ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.
ERGÜN AYAZ, ORHAN UZUN, BERCAN KAYA İzmit DHA

Haberin Devamı

6 şehit 6 şehir aynı acı

Şehidin çocukları cenaze törenine polis babalarının bereleriyle geldi.

‘Baba bize cennette ev yap’
Şehit Başpolis Kadir Can’in için memleketi Antalya’daki Muratpaşa Camii’nde düzenlenen tören duygulu anlara sahne oldu. Kızı 17 yaşındaki Gökçe ile oğlu 12 yaşındaki Ömer’e sürekli başlarını dik tutmalarını söyleyen şehit eşi Ayşe Can, eşinin cenazesini taşıyan cenaze aracının üzerindeki Türk Bayrağı’nı öperek, “Seninle gurur duyuyorum aşkım, başımı eğmeyeceğim” diye konuştu. Hem kızı, hem oğlu, hem de eşi Ayşe Can, boyunlarına Türk bayrağı astı. Gökçe babasının fotoğrafını yapıştırdığı saati, başında babasının beresi ve montuyla, “Baba bize cennette ev yap, yanına geleceğiz” dedi. Şehidin çocukları babalarının berelerini bir an olsun çıkarmadı. Namazın ardından Can’ın cenazesi Uncalı Kent Mezarlığı’nda toprağa verildi.
SONER KOCAER Antalya DHA

6 şehit 6 şehir aynı acı

Yakınları, Selim Arslan’ın tabutuna hasretle sarıldı.

PKK’ya lanet yağdı
Şehit Yavuz Selim Arslan, memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Bozhüyük beldesinde 3 bin kişinin dualarıyla toprağa verildi. Şehidin kız kardeşleri Ayşe ve Nuriye Arslan da yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durdu. Namazı ardından şehidin naaşı mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. Yürüyüş sırasında tekbirler getiren kalabalık, PKK aleyhine slogan atıp, lanet yağdırdı. Arslan’ın cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.
DHA Kahramanmaraş

Haberin Devamı

6 şehit 6 şehir aynı acı

‘Oğlumu sünnet ettirin’
Afganistan’ın başkenti Kabil’de düşen helikopterde şehit olan 12 askerden Piyade Uzman Çavuş Önay Vurucu’nun, olaydan kısa süre önce eşi Arzu Vurucu’ya, “Şehit olursam dik durun ve oğluma çok güzel bir sünnet yaptırın” dediği ortaya çıktı. Arzu Vurucu, çocukları Emirhan ve Azra dün cuma namazı öncesi şehit eşinin Karskapı Şehitliği’ndeki mezarını ziyaret etti. İlk yaş gününü kutlayamayan Azra, babasının şehit olmadan önce Afganistan’dan ;gönderdiği oyuncak bebekle mezarlığa geldi. Emirhan ise babası gibi asker olacağını söyledi. Mezarlıktaki çiçekleri avucunun içine alarak koklayan Arzu Vurucu, “Yiğidim dediğin gibi dik duracağız” dedi. Kayınpederi Mehmet Bingöl, Önay Vurucu’nun Afganistan’a giderken, “Şehit olacağım” dediğini söyleyerek, “Kızım Arzu’ya vasiyet olarak ’Ben şehit düşeceğim. Sizden isteğim, dik durun. Oğlum Emirhan’a Haziran’da çök güzel bir sünnet yaptırın’ demişti. Şehit haberini alınca yıkıldım. Kendisi damadımdı ama evladım gibi seviyordum. Biz de dik durup, torunuma da en iyi şekilde sünnet yaptıracağız” diye konuştu.
TURGAY İPEK Erzurum DHA

6 şehit 6 şehir aynı acı

Haberin Devamı

Şehit eşi Deniz Akkaya, sürekli olarak ağlayan yakınlarını uyardı.

‘Şerefsizleri sevindirmeyin’
Şehit Cihat Akkaya’nın Gülhane Camisi’nde musalla taşına konan tabutunu gören 12 yaşındaki kızı Aybüke ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tabutun başına şehit eşinin üniforsanı giyerek gelen ve lösemi tedavisi gören eşi Deniz Akkaya, “Ağlamayın kocamın başında. Kızımı yetiştiriyorum. Kendim geliyorum. Kocam şerefsizlerle savaşırken bu hale geldi. Şerefsizleri sevindirmeyin” diye haykırdı. Deniz Akkaya kızı Aybüke’ye de, “Anneciğim ağlama. Ağlama kuzum. Sevindirme kimseyi” dedi. Cenaze namazının ardından Akkaya’nın cenazesi, meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındı. Bu sırada sık sık yakınlarını “ağlamayın” diye uyaran Deniz Akkaya, tabutun arkasından “Aslanlar gibi gidiyor” diye seslendi. Şehit polis memurunun cenazesi, Işıkkent Mezarlığı içerisindeki polis şehitliğinde toprağa verildi.
TAYLAN YILDIRIM İzmir DHA

Haberin Devamı

6 şehit 6 şehir aynı acı

Anne Tuğba Erdoğan, şehidinin tabutuna dokunurken ağıtlar yaktı.

5 bin kişi uğurladı
Şehit Mustafa Erdoğan için Yozgat’ın Boğazlayan ulçesi Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, şehidin babası Ramazan, annesi Tuğba, ağabeyi Muhammet, kız kardeşi Şeyma, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Necati Şentürk’ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Türk bayrakları açan vatandaşlar, ’Şehidim hakkını helal et bize’ ve ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Anne Tuğba Erdoğan, törende oturduğu yerde oğlunun tabutuna bakarak, “Oğlum gittiğin yerde Peygamber efendimize selam söyle. Bağrına bassın seni. Allah seni Hazreti Hamza ile komşu etsin. Onun gibi yiğit bir evlattın” diye gözyaşları döktü. Şehit Erdoğan törenin ardından götürüldüğü Dereçetni köyüde gözyaşları arasında toprağa verildi.
HARUN GÖKÇEOĞLU, AHMET PEKER Yozgat DHA

Yazarlar