Gündem 6 yaşındaki Türk Picasso

6 yaşındaki Türk Picasso

09.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Almanya’da hayatlarını sürdüren Elvan ve Kerem Akar çiftinin altı yaşındaki çocukları Mikail Akar, yaptığı soyut resimlerle sanat dünyasının beğenisini kazandı.

6 yaşındaki Türk Picasso

Büyük ebatlı resimleri farklı tekniklerle yapan ve renklerle oyun oynayan küçük çocuk Alman basını tarafından ‘geleceğin Picasso’su olarak adlandırılıyor. İki senedir resim yapan Mikail’in yaptığı resimler büyük ilgi görürken 5 bin euro’ya kadar alıcı buluyor.

Haberin Devamı

Anne Elvan Akar, “Köln’de bizim oturduğumuz bölgede

4 tane resim atölyesi var ve biz ne zaman bu atölyelerin önünden geçsek Mikail dakikalarca o kendinden büyük resimlere bakardı, onları izlerdi. Ben de ona 4. yaş gününde oyuncak almak yerine küçük boyutlu ve tuval ve el boyaları aldım. Bu onun en mutlu olduğu anlardan biri oldu” dedi.

İçinden geldiği gibi

O andan itibaren Mikail’in resim yapmaya başladığını söyleyen anne Akar, “İlk yaptığı resmi akşam babası gördüğünde, bana dönerek ‘Sen ne zamandır harika resimler yapabiliyorsun’ dedi. O resimleri Mikail’in yaptığını söylediğimde ise çok şaşırdı. Oğlumuzun yaptığı ilk resmi sosyal medyaya koyduğumuzda ise insanlar inanılmaz güzel tepkiler verdi, satın almak isteyenler bile çıktı. Mikail o günden beri hiç resim yapmaktan vazgeçmedi. Evimizin bodrum katını ona bir stüdyo haline çevirdik. İlk dört resimden sonra ona özel ders aldırmaya başladık ama kendi hayal dünyasında resimleri özgürce yapmaktan keyif aldığını görünce bundan vazgeçtik. Şu anda içinden geldiği gibi renkleri kullanarak resim yapıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alman basınında oğulları için güzel haberler çıktığını anlatan Akar, “Ona Picasso adını verdiler. Böyle büyük isimlerle anılması karşılaştırılması bizim için büyük gurur. 5 tane sergi açtı. Önümüzdeki ay 6. sergisini açacak. Kendisine çok güzel bir yol çiziyor. Fatih Akın da Mikail’in Hamburg Nissis Kurstkantine’deki sergisine katılarak bize destek verdi. Bir de resmini satın aldı” dedi.

6 yaşındaki Türk Picasso