Gündem 63 yaşında ehliyet aldı

63 yaşında ehliyet aldı

31.01.2010 - 10:58 | Son Güncellenme:

.

63 yaşında ehliyet aldı

Sezgin EREN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)

Haberin Devamı

BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde 2 çocuk ve 5 torunu bulunan 63 yaşındaki Refika Çoban, girdiği sınavda 90 puan alarak ehliyet sahibi oldu.

Mustafakemalpaşa’ya bağlı Çeltikçi Beldesi'nde oturan Refika Çoban, ehliyet almak için 3 ay önce ilçede bulunan sürücü kursuna katıldı. Kursa devam ederken 2.5 ay önce kalp krizi geçiren eşi Fahri Çoban'ı kaybeden Refika Çoban, ehliyet almak için girdiği motor sınavından 85 puan, ilk yardımdan 100, trafikten 92 puan aldı. Çoban daha sonra direksiyon sınavından 90 puan alarak B sınıfı ehliyet almayı hak kazandı.

Yaklaşık 30 yıldan bu yana araç kullandığı halde ehliyet alamadığını söyleyen Refika Çoban, “İlkokul mezunuyum. Benim tahsilimde bulunanlarıen son 2010 yılına kadar ehliyet alabilecek. Bu fırsatı değerlendirmek istedim” dedi. Yaklaşık 30 yıldır otomobil, kamyonet ve traktör kullandığını ve şimdiye kadar kaza yapmadığını söyleyen Refika Çoban, “Tarla ve bahçemizde çalışan işçileri araçlarla getirip- görüyordum. Kendime çok güvendiğim halde önceden korkarak araç sürüyorum. Şimdi ehliyetimi aldım. Gönül rahatlığı ile her türlü otomobili sürebilirim” dedi.