Gündem 65 bin operasyon 309 PKK’lı etkisiz

65 bin operasyon 309 PKK’lı etkisiz

13.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son 4 aydaki operasyonları değerlendiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kırsalda ve şehirde gerçekleştirilen 65 bin operasyonda 309 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

65 bin operasyon 309 PKK’lı etkisiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen medya buluşmasında son 4 ayda yapılan terör, uyuşturucuyla mücadele, siber suçlar, organize suçlar ve kaçakçılık, asayiş, AFAD ile göçmen kaçakçılığı operasyonları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, toplantının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Haberin Devamı

‘Karada izleri yok’

Bakan Yerlikaya, “Biz ilk 90 günde yaptıklarımızı Ankara’da bakanlık merkezimizde yaptık basınla buluşmamızı. Bugün İstanbul’umuzda 120 İstanbul adı altında basın buluşmamızı gerçekleştirdik. Arkadaşlarımıza hem biz yaptıklarımızı hem onların sorularını aldık cevaplandırdık. Bunu da 150-180 diye devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya’ya Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla yapılan terör saldırısında ihmal iddiaları soruldu.

Saldırganların Kayseri’de bir gün önce uzun namlulu silahlarla bir araca ateş açmaları üzerine 112 ‘ye vatandaş ihbarı olduğunu kaydeden Yerlikaya, ancak ihbarda belirtilen plakanın Plaka Tanıma Sistemi’nde ulusal yerine, yerele girildiğini söyledi. Bu yönde bir ihmalin bulunduğunu ifade eden Yerlikaya, geniş açıklama yapacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Yerlikaya, teröristlerin paramotor ile Türkiye’ye girdiğine dair belirlemenin olduğunu kaydederken ‘Karada izleri yok. Çok güçlü bir ihtimal paramotorla geldikleri ön görülüyor” dedi. Yerlikaya ancak paramoturun bulunmadığı kaydetti.

Yerlikaya, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a yönelik operasyon kapsamında 9 polisin açığa alındığını doğruladı.

Bakan Yerlikaya, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir’in de aralarında bulunduğu basın mensuplarıyla bir araya geldi.

‘Durmasını istiyoruz’

Bir gazetecinin İsrail-Filistin savaşında Türkiye’nin arabulucu olma konusundaki çalışmalarının sorması üzerine Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız dün grup toplantımızda da söyledi o bütün liderlerle her zaman görüşüyor. Savaşın bir an önce durmasını istiyoruz. Çünkü savaşın bir adabı, bir ahlakı olduğunu her fırsatta sayın Cumhurbaşkanım bunu ifade ediyor ve yaşananlar Gazze’de ve diğer Filistinlilerin yaşadığı yerdeki görünenler o ki insani ve vicdani olmaktan öte, sivillere yapılanları kabul etmemiz mümkün değil.”

65 bin operasyon 309 PKK’lı etkisiz