Gündem 7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

30.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı. Milyonlarca kişi, Ulu Önder Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği cumhuriyete sahip çıkmanın gururunu yaşadı. Kadın - erkek, genç - yaşlı  bir kez daha ‘çağdaş uygarlık’ hedefinde buluştu.

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

- Aydın, Denizli, Manisa, Muğla ve Uşak’ta düzenlenen törenler valilerin makamlarında tebrikleri kabulü ile başladı. Ardından meydanlarda, halkın katılımıyla törenler yapıldı.

Haberin Devamı

- Samsun’da 50 motosiklet tutkunu, kortej halinde Bandırma Vapuru Müzesi’ni ziyaret etti.

- Ağrı, Kars, Iğdır ve Erzurum’da dağcılar zirvelere Cumhuriyet Tırmanışı gerçekleştirdi. Konya Bozkır’da ise Toros Dağları’na tırmanan 15 bisikletçi, dağın zirvesindeki direkte bulunan yıpranmış bayrağı görünce, aşağıya inip yeni bayrak aldılar. 2.5 saat süren zorlu tırmanışın ardından tekrar zirveye çıkan bisikletçiler, bayrağı yenisiyle değiştirdi.

- Çanakkale’de ‘Cumhuriyet Kampı’ kuran öğrenciler, astıkları Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile bayram coşkusunu tarihi su kemeri üzerine taşıdı.

- Siirt’teki tören sırasında, kompozisyon yarışmasında birinci seçilen birinci sınıf öğrencisi Ülkem Tekneci, hem protokolde oturmak hem de valinin kendisine tablet almasını istedi. Vali Ali Fuat Atik, küçük Ülkem’i elinden tutarak protokole götürdü. Birinci sınıf öğrencisini kucağında oturtan Vali, Ülkem için kurumlara talimat vererek tablet alınmasını istedi.

Haberin Devamı

- Akdeniz Üniversitesi Sualtı Sporları Topluluğu öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla denize 54 metrekarelik Türk Bayrağı açtı.

- Adapazarı’nda kutlamalar için trafiğe kapatılan Atatürk Bulvarı’na akın eden binlerce Sakaryalı, ellerinde Türk bayraklarıyla cumhuriyetin 95’inci yıl dönümünü kutladı. Çoluk çocuk, yaşlı-genç bütün vatandaşlar söylenen marşlara eşlik ederek kent merkezinde rengarenk görüntüler oluşturdu.

- Diyarbakır’daki kutlamalarda, halk oyunları ekibinin folklor gösterisi sonrasında 7’nci Kolordu Komutanlığı bandosu mini bir konser verdi. Daha sonra kortej yürüyüşü yapıldı. Tören bitiminde ise aralarında Atak helikopterlerinin de bulunduğu askeri helikopterler geçiş yaptı. Hani ilçesinde ise Aynkebir Meydanı’nda “bayrak yürüyüşü” düzenlendi.

Semin pilottan yılın gösterisi

Türkiye’nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener (27) Cumhuriyet Bayramı’nda özel gösteri yaptı. Eskişehir Sivrihisar’da ellerinde Türk bayrakları olan 300 kişi, Şener’in uçağının çevresinde iki hilal oluşturacak şekilde dizildi. Şener fotoğrafta yer aldıktan sonra havalanıp gösterisini yaptı. l AA

Haberin Devamı

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

Bayrağıyla tişörtüyle yürüyüşte

Hürriyet Meydanı’nda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ev kadını, 3 çocuk annesi Emine Şen (66) elinde Türk Bayrağı ve Atatürk resimli tişörtüyle katıldı. Bir gazinin de katıldığı yürüyüşte heyecan doruktaydı. l DHA

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

Berit Dağı’nda kutlama

Burası, Kahramanmaraş Göksun’a bağlı 3 bin 50 rakımlı Berit Dağı’nın bulunduğu Ericek Mahallesi’nde Ericek Müdürler İlkokulu’nun bulunduğu alan... Dağlık bölgede eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri Halil İbrahim Algan eşliğinde Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

Bayrakla uçtular

Kapadokya’da turistlerin bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden izlemesine imkan sunan sıcak hava balonları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sepetlerine asılan Türk bayraklarıyla uçtu.

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

Suyun altında da büyük heyecan

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir grup dalgıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla su altında Türk bayrağı açtı.

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

Hem klasik hem çağdaş

Haberin Devamı

Bursa’daki Heykel Meydanı’nda klasik otomobilleriyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılanlar, ellerinde Türk bayraklı balonlar salladı. Görüntü Cumhuriyet’in hem klasik hem çağdaş olduğunu akıllara getirdi.

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

En güzel günümüz

Konya’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasında folklorcular yöresel oyunlardan örnekler sergiledi. l DHA

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

‘Biz böyle kazandık’

Uşak Belediye Tiyatrosu sanatçıları, Uşak’ta 1933’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasından çekilen “Cumhuriyet’i Biz Böyle Kazandık” fotoğrafını, 85 yıl sonra yeniden canlandırdı. l SONER KILINÇ AA

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

Öğrenciler yürüdü

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

Beykoz Sedat Simavi Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla fener alayı düzenlendi.

7’den 70’e cumhuriyet coşkusu

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, düzenlenen ekinlikte kortejin en önünde yürüdü.

Tunceli’deki kutlamalar iptal

Doğu ve Güneydoğu’daki illerde Cumhuriyet’in kuruluşunun 95’inci yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Tunceli’deki programlarda ise 3 gün önce Nazimiye ilçesi kırsalında iki askerin şehit olması nedeniyle programlardaki halk oyunları gösterisi ve eğlence programları iptal edildi. Batman, Siirt, Elazığ, Bingöl ve Şırnak’taki törenlerde ise mülki amir
ve komutanlar tam kadro yer aldı.