Gündem 7 ilde fuhuş operasyonu: 14 gözaltı

7 ilde fuhuş operasyonu: 14 gözaltı

14.07.2023 - 09:51 | Son Güncellenme:

Eskişehir merkezli 7 ilde gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda yakalanan 2'si kadın 14 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi. Eskişehir merkezli olarak İstanbul, Bursa, İzmir, Diyarbakır, Mersin ve Kütahya'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, ‘Fuhşa teşvik, aracılık ve zorlama' suçunu işledikleri iddia edilen M.B., A.B., M.A., C.Ö.T., Ş.N.K., R.A.B., R.Ç., H.I.C., U.B., M.S.T., B.Y., Y.A., M.A. ve M.C.T. isimli 14 şüpheli yakalandı.

ÇOK SAYIDA MAĞDURUN İFADESİ ALINDI

Haberin Devamı

Şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar esnasında, fuhuş şebekesi tarafından mağdur edilmiş olan çok sayıda kişiye ulaşıldı. Bir villada kurdukları bilgisayar sistemleri üzerinden işleri yürüttüğü tespit edilen şüphelilere, toplam 110 bin lira idari para cezası verildi.

Ayrıca şüphelilerin fuhşa teşvik ve aracılık işlemlerinde sistem odası olarak kullanıldığı belirlenen adreste bulunan çok sayıda bilgisayara el koydu. Aramalar çerçevesinde, çok sayıda bilgisayar, kullanılmamış SIM kartı ve cep telefonu ile pompalı tüfek ve mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

7 ilde fuhuş operasyonu: 14 gözaltı