Gündem 70 kilometrelik kuyruk oluştu! Havadan böyle görüntülendi

70 kilometrelik kuyruk oluştu! Havadan böyle görüntülendi

08.06.2019 - 23:27 | Son Güncellenme:

İstanbul’u Karadenize bağlayan ve 21 ilin geçiş noktası olan Karabük’ün Kemikli rampalarında bayram dönüşü nedeniyle 70 kilometrelik uzun araç kuyrukları oluştu. Karabük, Çankırı ve Bolu il sınırlarını kapsayan yol güzergahında oluşan uzun araç kuyrukları ile Drone ile havadan görüntülendi.

70 kilometrelik kuyruk oluştu Havadan böyle görüntülendi

9 günlük Ramazan Bayramı sonrası ulaşımda dönüş çilesi devam ediyor. İstanbul’u Karadeniz’e bağlantısının sağlandığı Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yer alan Kemikli rampalarında trafik yoğunluğu yaşanıyor. Özelikle Karadeniz illerinden İstanbul’a dönüşe geçen binlerce araç Karabük, Çankırı ve Bolu il sınırlarını kapsayan 70 kilometrelik kısımda uzun kuyrukları oluşurken, trafik ise zaman zaman durma noktasına geldi. Trafiğin yavaş işlediği yolda olası bir aksaklığın yaşanmaması için Karabük Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri yoğun güvenlik önlemi alırken, ağır tonajlı Tır ve kamyonların ise geçişlerine izin verilmiyor.

Haberin Devamı

70 kilometrelik kuyruk oluştu Havadan böyle görüntülendi

Sabahın erken saatlerinden itibaren trafiğin yoğun şekilde devam ettiği bölgede uzun araç kuyrukları ise drone ile havadan görüntülendi.

'KİLİT KAVŞAK' KİLİTLENDİ

Ulaşımda 43 ilin geçiş noktasında yer alan ve ‘kilit kavşak’ olarak adlandırılan Kırıkkale’de; oluşan araç kuyruğu havadan görüntülendi.

43 ilin geçiş noktasındaki D-200 Karayolunda doğundan batıya doğru kilometrelerce araç trafiği oluşturan tatilciler, çevre illerden büyük kentlere geri dönüş için yollara akın etti. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son bulmasıyla oluşan trafik, öğlenden itibaren başlayıp gece saatlerine kadar devam etti. Araçların ara ara durma noktasına geldiği yolda oluşan araç kuyruğu havadan görüntülendi. Buradan geçen araç sayısı günlük 100 binin üzerinde. Hava sıcaklıklarının 30 derece üstünde olması dolayısıyla birçok sürücü akşam saatlerinde geri dönüş yapmayı tercih etti.

Haberin Devamı

Kırıkkale-Samsun ile Kayseri-Kırıkkale Karayolu kavşağında trafik saatte 40 ile 50 kilometre arasında ilerliyor. Emniyet ekipleri denetimlerini sürdürerek trafiğin akması için çaba gösteriyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı tatilinin son günü oluşabilecek trafik yoğunluğunun önüne geçebilmek amacıyla otoyol çıkışlarında denetimler yaptı.

İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme otoyollarının çıkış noktalarında otomobil ve otobüsleri durduran ekipler, sürücülere alkol testi yaptı, evraklarını kontrol etti.

Sürücülere ve yolculara hız ve emniyet kemeri konusunda uyarılar yapan ekipler, evrakları eksik olan araçlara ise cezai işlem uyguladı.

"Trafik kontrolleri dönüş yolunda sıklıkla yapılıyor"

Halil Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin ailesiyle Aydın'da geçirdiğini, pazar günü yoğun trafiğe kalmamak için bir gün önce İzmir'e dönme kararı aldıklarını söyledi.

Güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sayesinde çok huzurlu bir bayram tatili geçirdiğini belirten Özalp, "Özellikle trafik kontrolleri dönüş yolunda sıklıkla yapılıyor. Caydırıcı özelliği var, biz memnunuz zaten alkol de kullanmıyoruz. Özellikle bayrak trafiğinde alkol kullanılmasını çok sakıncalı buluyorum. Alkol kullanımı birçok kişinin canına mal olan kazalara neden olabilir." dedi.

Haberin Devamı

Alaattin Koç da 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini turizm merkezlerinde geçirenlerin dönüş yolunda trafik yoğunluğuna neden olduğunu ifade ederek "Trafik polisleri büyük bir özveriyle görev yapıyor. Benim sürücülere önerim dikkat etmeleri ve alkollü yola çıkmamaları." şeklinde konuştu.

70 kilometrelik kuyruk oluştu Havadan böyle görüntülendi